FS1018: Synology NAS teljesen flash-alapokon

Az FlashStation család első modellje egyben az első ilyen készülék is a Synology történetében.

Bemutatkozott a Synology első, teljesen SSD-kre optimalizált hálózati tárolója, a FlashStation 1018, amely egy 12 lemezes, Pentium D1508-ra épülő NAS, alapból 8 GB RAM-mal, de ez 32 GB-ig bővíthető. A fiókokba egyébként közönséges, 2,5”-es SATA SSD-k kerülhetnek, és ezekkel a hot swap is támogatott. A készüléken három darab USB 3.1 Gen 1 port is található.


[+]

A főleg alacsony késleltetést igénylő feladatokra szánt készülékbe az alapkiépítés esetén négy darab gigabites Ethernet kártya kerül, illetve van egy szabadon álló x8-as PCI Express 3.0-ás foglalata is, amibe szintén kerülhet valamilyen hálózati adapter, adott esetben a gigabitesnél lényegesen nagyobb sávszélességgel. A készülék tempóját 4K-s véletlenszerű írási műveletek során 40 000 IOPS-ra ígéri a gyártó. Felsőházba szánt modellről lévén szó, az ár nem feltétlenül az otthoni felhasználók zsebére szabott, adók nélkül 1317 eurós ajánlott összeg SSD-k nélkül értendő.


[+]

Az FS1018-cal párhuzamosan egyébként egy jóval olcsóbb és ezúttal tényleg magánszemélyeknek szánt NAS is bemutatkozott az új DS218 képében. Ez a megszokott 3,5”-es lemezekre váró (de 2,5”-es meghajtókkal is felszerelhető) tároló kétfiókos, hátoldalán pedig egy darab gigabites Ethernet port található. Központi egységként a Realtek RTD1296-os négymagos, 1,4 GHz-es SoC dolgozik benne 2 GB LPDDR4 memóriával támogatva. Hardveresen gyorsított transzkódolásra is képes, ebben az esetben a MPEG-4 Part 2, MPEG-2, VC-1, illetve a 10 bites HEVC is támogatott, egészen 4K-s felbontásig és 30 fps sebességig.

Az ősszel bemutatott DS218+ kistestvérének ajánlott ára adók és persze lemezek nélkül 226 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés