Hirdetés

Frissítette zsebbarát mini PC-jét az ECS

A Liva Q2 nyilván nem a gamerek szívét fogja megdobogtatni, de egyszerűbb feladatokra tökéletes, szükség esetén pedig akár zsebre is vágható.

Hirdetés

Lassan másfél év telt el azóta, hogy az ECS bemutatta Liva sorozatának legkisebb tagját, a Q-t. Most lerántották a leplet a fantáziadúsan Q2-re keresztelt második generációról, ami megtartotta az előd 70 x 70 milliméteres alapterületét, ám vastagsága 33,4 milliméterre nőtt. A mindössze 260 g tömegű eszköz fedélzetén modelltől függően az Intel Pentium N5000, a Celeron N4000, vagy a Celeron N4100 teljesít szolgálatot 2 vagy 4 GB memória társaságában. A grafikai feladatokat a Pentium esetében az Intel HD Graphics 605 látja el, míg a Celeronal szerelt verziókban be kell érnünk az Intel HD Graphics 600-zal.


[+]

Az adatok egy 32 vagy 64 GB kapacitású eMMC tárolón kaphatnak helyet, a szerény tárhelyet legfeljebb 128 GB-os microSD kártyával tovább bővíthetjük. A csatlakozók listáját szintén nem fogjuk reggelig böngészni, az egy-egy USB 2.0 és 3.1 portok mellett mindössze egy Gigabit Ethernet és egy HDMI 2.0 kaput találunk. A vezeték nélküli kommunikáció az Intel 802.11ac Wi-Fi és a 4.1-es Bluetooth modulon keresztül zajlik. A gyártó a Windows 10 64 bites verziójának telepítését ajánlja, ugyanis csak ehhez az operációs rendszerhez biztosítja a szükséges támogatást.

Az ECS Liva Q2-höz mellékelt adapternek köszönhetően a gép akár a monitor vagy a tv hátoldalán található VESA 75 vagy VESA 100 furatokba is rögzíthető. A piacra kerülés dátuma, illetve az árazás sajnos egyelőre nem ismert.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés