Fogyózz VR-ben!

Ahogy az Neoék is megtanulták a Mátrixban, a virtuális valóságban történtek a valódi testünket is befolyásolják. Na szerencsére ott még nem tartunk, hogy a VR sisakban lelőtt űrhajónk miatt mi is sérüljünk, de mint egy Job Stauffer nevű játékos már felfedezte, a felesleges kilóktól azért megszabadulhatunk.

Előtte és utána
Előtte és utána (forrás: Twitter) [+]

A szóban forgó úriember a „számítógépes játékos” sztereotípia megtestesítőjeként már igencsak 135 kg felett járt, ez pedig már a fogyókúrához szükséges testmozgást is gátolta, térdízületi problémák miatt ugyanis el sem tudta kezdeni ekkora túlsúllyal a kocogást. Stauffer szerencséjére a videójáték-iparban dolgozik, úgyhogy a már meglévő HTC Vive szemüvegével egy sor alkalmazást letesztelt, majd megtalálta a számára ideálisat a Soundboxing képében. Ebben a programban az általunk kiválasztott, feltöltött zenére a képünkbe repülő hangjegyeket kell leütni, egyfajta léggitározás és légboxolás kombinációjaként. Az eredmény pedig magáért beszél: első alkalommal 20 percig bírta szusszal, most pedig már 90 perc körül jár, a kezére súlyozott kesztyűket húz, és öt hónap alatt leadott több, mint 25 kg-t is.

Előzmények

  • HTC Vive – álomból valóság

    Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.

Hirdetés