Hirdetés

Fél ezredmásoderces válaszidejű AOC monitorok érkeznek jövőre

Az AUO bejelentette, hogy hamarosan befut a játékosoknak szánt legújabb monitorcsalád, ami az Agon³ elnevezést kapja. A széria különlegessége, hogy az ide kerülő kijelzők fél ezredmásodperces válaszidővel bírnak. Elsőként az AG273QCX és az AG273QCG modellek érkeznek, melyekben közös a 27"-es képátló, az ívelt kialakítás, valamint a 2560x1440 képpontos felbontás. A különbség, hogy az előbbi FreeSync 2 és HDR kompatibilitás mellett 144 hertzes képfrissítést tud, míg az utóbbi G-Sync támogatással bír, HDR nélkül, ám legfeljebb 165 Hz-es frissítéssel. Megjegyzendő, hogy a HDR megléte ezúttal nem kardinális kérdés, hiszen komolyabb, 1000 cd/m² fénysűrűséget egyik kijelző sem tud, ez az érték 400 cd/m²-nél tetőzik majd. A FreeSync 2 viszont ettől nem veszti el azt az előnyét, hogy képes a játékba épített tone mapping eredményét megjeleníteni, ami a némileg jobb képminőség mellett csökkenti a megjelenítés késleltetését, méghozzá azzal, hogy szükségtelenné teszi a kijelzőbe épített tone mapping használatát.


[+]

A 0,5 ms-os válaszidőre képes panel az AUO gyártmánya, és természetesen TN+film technológiát használ, tehát a betekintési szögek elmaradnak majd az IPS és különféle VA megoldásokétól, ellenben az AOC-nál váltig állítják, hogy színtérlefedettség terén meglepetést fognak okozni az új modellek (és ehhez nem használnak kvantumpontokat).

Egyelőre tehát vannak még nyitott kérdések, de a megjelenés időpontját már kitűzték. Az újdonságokat jövő tavasszal várhatjuk: az AG273QCX áprilisban érezik 599 eurós árcédulával, míg az AG273QCG májusban fut be, de ezért már 699 eurót kell kipengetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés