Hirdetés

Késnek, de jönnek az új AGON monitorok

Az AOC játékra optimalizált, HDR-t és gyors képfrissítést kínáló kijelzőinek harmadik generációja az év vége felé lesz elérhető.

Eléggé elhúzódik az AOC harmadik generációs AGON monitorainak megjelenése: amikor még tavaly – szinte napra pontosan egy éve – írtunk róluk, akkor a gyártó azt prognosztizálta, hogy idén, április-május környékén már megvásárolhatjuk őket. Ehhez képest most nyár vége van, és a legfrissebb közlemény szerint november-december környékéig kell várnunk rájuk.

AOC AG273QCX
AOC AG273QCX [+]

Az új bejelentés egyébként új információkat nem tartalmaz a korábbihoz képest, azaz a G-Synces, TN panelre épülő AG273QCG és a FreeSync 2-vel kompatibilis, HDR megjelenítésre is rávehető, VA panelt használó AG273QCX egyaránt 2560x1440 pixeles felbontást kínál, képernyőjük pedig 1800 mm sugarú íven hajlított. Az előbbi modell maximálisan 165 Hz-ig (GtG válaszidő: 1 ms), az utóbbi pedig 144 Hz-ig képes feltornázni a frissítési frekvenciát, ezen felül pedig az utóbbi még 90%-os DCI-P3 lefedettséget is ígér, 4 ms GtG válaszidő mellett.

AOC AG273QCG
AOC AG273QCG [+]

Ami a bemeneteket illeti, az AG273QCG esetében DisplayPort 1.2 és HDMI áll rendelkezésre az analóg hang ki- és bemenetek, illetve a négyportos USB 3.0 hub mellett, míg a AG273QCX két DisplayPorttal, két HDMI bemenettel gazdálkodhat, és itt is rendelkezésre állnak a hangcsatlakozók, valamint az USB hub. Külön felhívnánk a figyelmet a mindkét kijelzőnél megtalálható, hátulra beépített RGB LED-es „gyűrűre” is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés