Hirdetés

Fejlődik az EKWB Vardar sorozata

Továbbfejlesztette Vardar ventilátorsorozatát az EKWB: az EVO ER változatok legfontosabb újdonságát a Start-Stopnak nevezett szolgáltatás adja – a névnek megfelelően nincs másról szó, mint hogy alacsony terhelés mellett a ventilátorok teljesen leállnak, így ilyenkor valóban 0 dB(A)-es zajszintről beszélhetünk. Mindehhez nincs szükség egyedi vezérlésre vagy szoftverre, egyszerűen csak úgy hangolták őket, hogy a PWM 25-30%-os jelszintje alatt megálljanak, felette pedig elinduljanak.


[+]

Ami a továbbiakat illeti, a ventilátorok hét lapáttal dolgoznak, kialakításuk pedig olyan, hogy leginkább a sűrű, nagyobb ellenállást jelentő radiátorokkal tudnak jól együttműködni (azaz inkább magasabb statikus nyomást, mint hatalmas légszállítást várhatunk tőlük).

A Start-Stop funkciót kínáló, hidrodinamikus csapágyazást használó ventilátorok 120 és 140 mm-es méretben, fehér, illetve fekete színekben kerülnek a piacra, áruk 17 illetve 21 euró.

Az ER széria mellett a kínálatban helyet kap a „sima”, azaz nem start-stop rendszerű EVO, illetve az emelt fordulatszámú EK Furious EVO család is, amelyek fekete és szürke színekben érkeznek, áruk 15-től 21 euróig terjed.

Azóta történt

Előzmények

  • Gigantikus ventilátorteszt

    Megkíséreltük összegyűjteni szinte az összes, jelenleg forgalomban lévő ventilátort egy átfogó körteszt erejéig.

Hirdetés