Éljen a győztes!

Sajtóközlemény

A Canon Europe, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette az UEFA EURO 2008 eseményhez kapcsolódó Fan Foto pályázata fődíjának nyertesét. A szakmai zsűri - amelybe többek között a Canon és a Getty Images, a világ egyik legelismertebb fotóügynöksége is delegált szakértőket - Jan Kostal cseh amatőr fényképész a "Sáros játszótér, Banglades" című fényképét választotta a legjobbnak. A győztes felvétel a perspektíva, a mozgalmas téma és az általános kompozíció nyomán érdemelte ki az elismerést.

A Canon Fan Foto pályázathoz életre hívott honlap, amely részét képezte a Canon hivatalos támogatási tevékenységének az UEFA EURO 2008 bajnokságon, a futballszurkolók szemszögéből mutatta be a labdarúgáshoz társuló érzelmeket. A pályázat februári indulása óta több mint 40 000 szurkoló látogatott el a Canon Fan Foto webhelyre, ahol 6 000-nél is több egyedi és inspiráló futballfotóra szavazhatott a közönség.

"A Canon Fan Foto pályázat több ezer szurkoló képzelőerejét és kreativitását mozgatta meg szerte a kontinensen, lehetővé téve a nemzetközi sportesemény során megélt gazdag érzelmek megörökítését. Örömmel vettünk részt az így született nagyszerű futballképtár megalkotásában" - mondta James Leipnik, a Canon EMEA régiójának kommunikációs és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

"A Canon Fan Foto pályázatára benevezett kiemelkedő minőségű képek kiválóan demonstrálták a versenyzők fényképészeti tudását. A jobban sikerült felvételek igazán megragadták a játék szellemét, egyben gondolatébresztők voltak. Jan Kostal a győztes képen remekül kihasználta a fény és a kompozíció együttesét, így a felvétel a tömegből kiemelkedve rávilágított arra, hogy a labdarúgást a világon bárhol nagy élvezettel lehet játszani" - mondta Steve Rose a Getty Images sportrészlegének fényképészeti igazgatója.

Canon EOS 450D és kiváltságos hely az UEFA csoportmérkőzésén a győztesnek

A győztes amatőr fényképész az UEFA bajnokság Ausztria és Németország közötti csoportmérkőzését egyedüli kiváltságként a pálya széléről, igazi sportfotósként élvezhette a világ legjobb sportfotósai társaságában, melyhez a Canon egy EOS 450D digitális tükörreflexes fényképezőgépet is biztosított.

"Lelkes szurkolóként és amatőr fényképészként a Canon Fan Foto díja, és a mérkőzés valóban életre szóló élményt jelentett, emellett a Canon EOS 450D és a világ egyik legjobb hivatásos sportfotósának segítségével lehetőségem nyílt fényképészeti készségeim fejlesztésére is" - mondta Jan Kostal.

További értékes nyereményekkel ösztönözte a Canon a sportrajongókat

A 11 döntős felvétel készítője egy VIP utazáson vehetett részt az UEFA EURO 2008 egyik csoportmérkőzésén, valamint egy Canon EOS 450D digitális tükörreflexes fényképezőgépet vehetett át, amely a Canon világhírű EOS termékcsaládjának legújabb tagjaként megnyitja az utat a professzionális fényképezés világába. A 11 döntőbe jutott fotót különböző fényképezőgépekkel készítették, így többek között Canon PowerShot A520, Canon EOS 20D és Canon EOS 400D modellekkel.

A közönségszavazás nyomán legnépszerűbbnek ítélt hét fénykép készítője egy Canon Powershot SX100 IS fényképezőgéppel lett gazdagabb. A bajnokság alatt futó  "Mutasd a jegyed!" elnevezésű játék során pedig egy PowerShot SX100 IS fényképezőgéppel díjazták azt a szurkolót, aki az UEFA EURO 2008 egyik mérkőzésére szóló jegyét a legszokatlanabb vagy legkreatívabb módon örökítette meg.

Jótékony célú együttműködés a nemzetközi sportesemény égisze alatt

A Canon a Fan Foto galériába feltöltött minden egyes új kép után egy eurót adományozott hivatalos humanitárius partnerének, a Vöröskeresztnek, valamint további ötven centtel támogatta a szervezetet a Canon minden alkalommal, amikor a honlapra látogatók kedvenc képükre szavazatot adtak le. A Canon Fan Foto honlapon keresztül a Vöröskereszt részére befolyt, több mint 40 000 euró értékű adomány teljes összegét a Canon ötvenezer euróra egészíti ki.

A Canon Fan Foto pályázat hivatalos honlapja:

http://en.fanfoto.euro2008.uefa.com/winners-special.aspx

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Előzmények

Hirdetés