2019. augusztus 21., szerda

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Extrém gyors kommunikációs interfészt tervez az NEC

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A vállalat új technológiája másodpercenként 16 gigabites adatátvitelre képes.

Az NEC rendkívül gyors kommunikációs interfészt mutatott be, mely 16 gigabit/másodperces tempót képes diktálni. Ez az érték több mint háromszor akkora, mint amennyire az USB 3.0 és az egy csatornás PCI Express 2.0 képes. A vállalat már demonstrálta is a soros adatátviteli elven működő technológia képességeit.

A rendszer többszintű átvitel alkalmazása nélkül képes ilyen komoly teljesítményre, azaz két állapotot különböztet meg. A legnagyobb problémát természetesen a jel torzulása jelenti, amely főleg hosszú vezeték esetén jön elő. Erre az NEC adaptív kiegyenlítést alkalmaz, ami visszajelzi az elfogadott jelet az adónak. Persze ez a megoldás nagy sebesség esetén komplikált, hiszen a visszajelzés időigényes. Éppen ezért az új feed-forward típusú hullámforma kiegyenlítéséhez a vállalat egyfajta késleltetést is alkalmaz a visszajelzés során, ami hozzákapcsolódik az adatfolyamhoz. Ez csökkenti a bitszintű interferenciát és növeli az adatátviteli sebességet.

Az NEC természetesen specifikálta a technológiát, így az érdeklődők számára szabad az út az eljárás licencelésére. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor jelenik meg olyan készülék, amelyik ezt a kommunikációs interfészt használja.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.