Elem nélküli távirányítóban gondolkodik az NEC

A távirányítók lassan már az otthonunk elmaradhatatlan kellékei. A kényelmi szempontok azonban nincsenek ingyen, ugyanis a termékek tökéletes működését elemek biztosítják, melyeket időnként cserélni kell. Az NEC és a Soundpower legújabb elgondolása ez ellen küzd, azaz a két vállalat létre akarja hozni az elem nélkül is működő távirányítót.

Az első prototípus már el is készült, melynek kinézetével láthatóan nem törődtek. Ez azonban mit sem von le a rendszer értékéből, hiszen a bemutatott készülék a ki- és bekapcsolás mellett képes volt csatornát váltani, valamint a hangerőt szabályozni. A működés az enyhe  elektromos vibrációk keltésén alapul, amelyek a gombok lenyomásakor keletkeznek. Ezek az információk a Soundpower vibrációalapú generátorához jutnak el, aminek a hatására a készülék feltöltődik energiával. Az adatok feldolgozása után a jelet az NEC magas frekvenciájú rádióadója továbbítja a televízió érzékelőjébe.

A fejlesztés természetesen gőzerővel folyik, de nem sok esély van az elem nélkül üzemelő távirányítók 2010-es debütálására. Mindenesetre az elgondolás nagyon ötletes, így izgalommal várjuk a további fejleményeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés