Eredeti svájci bicska beépített zenelejátszóval

Hirdetés

A svájciak először csak USB-s flash tárolót illesztettek szeretett bicskájukba, azonban a sikereken felbuzdulva most ennél is tovább mentek. A Swissbit a Victorinoxszal együttműködve elkészítette az első svájci bicskát, amelyben zenelejátszó is helyet kapott.

A Swissmemory s.beat névre keresztelt eszköz WAV, MP3, WMA és OGG Vorbis formátumú hangfájlok lejátszására képes, melyek USB porton át tölthetők a flash memóriába. Az s.beat FM rádióvevővel is rendelkezik; hangot nemcsak innen, hanem saját mikrofonjáról vagy vonali bemenetéről is rögzít. Elsődleges funkcióin túl óraként, vekkerként, külső tárolóegységként is használható, kezelését egy kis kijelző, valamint a Victorinox logót formázó távirányító segíti.

A teljes kiépítésű s.beat kést, ollót, körömreszelőt is tartalmaz, melyek nem kívánatos vendégek a repülőgépek fedélzetén. Ha valaki a levegőben sem szeretné nélkülözni svájci lejátszóját, két dolgot tehet: vagy a vágóeszközök nélküli repülőkonform változatot szerzi be, vagy egy mozdulattal kiemeli a készüléket a fémházból, és a mellékelt védőkupakot az USB csatlakozóra helyezve már indulhat is röntgenkapu felé. Az éles verzió mérete 74 x 22 x 24 mm, az TravelSafe változat pedig 74 x 19 x 17 mm-es. A beépített Li-polimer akkumulátor mintegy nyolc órás üzemidőt biztosít, és USB porton keresztül tölthető fel.

Az s.beat 1 és 2 GB kapacitású változata decemberben kerül az üzletekbe; a teljes változat ajánlott ára 163, illetve 235 euró, a repülőgépre is felvihető pedig 156, illetve 230 euróba kerül. A gyártó 2006 tavaszára 4 GB kapacitású memóriával ellátott modelleket is ígér. Az s.beat fémtokjára élettartam-garancia jár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés