Okosszemüveggel állt elő az Epson is

Az Epson évekkel ezelőtt már előállt egy videoszemüveggel, egészen pontosan a Moverio BT-100 típusjelzésű termékkel, ám az nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Túl nagy volt, túl nehéz, és a kép minősége sem volt az igazi, azonban a konszern nem adta fel a projektet és folytatta a kutatásokat.

Epson Moverio BT-200
Epson Moverio BT-200 [+]

Ennek eredményeként született meg a 700 dollárért már előrendelhető BT-200 típusjelzésű készülék, amelynek végleges verziója májusban kerül a boltokba. Az elődnél 58 százalékkal könnyebb, és mivel a méretét is sikerült a felére csökkenteni, így valószínűleg jóval kényelmesebben viselhető annál. A kép minőségéről annyit árult el a cég, hogy olyan mintha a felhasználó egy 320 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) felbontású kijelzőt látna maga előtt. A készülék természetesen biztosítja a 3D tartalmak megjelenítését is, és támogatja a Dolby Digital Plus térhatású hangformátum használatát. A vezérlést a felhasználóbarát multi-touch trackpad segíti, az alkalmazások gyors futtatását pedig a Moverio 1,2Ghz-es, kétmagos processzora biztosítja, akkumulátorának élettartama 6 óra.

Epson Moverio BT-200
Epson Moverio BT-200 [+]

A virtuális valóság funkcióinak és tulajdonságainak köszönhetően állítólag digitálisan bővíti a viselője által érzékelt világot. A készülék a felhasználó mozgását és környezetét többek között elülső kamera, giroszkóp, GPS-rendszer, iránytű és gyorsulásmérő segítségével dolgozza fel. Az Android operációs rendszert futtató készülékre számos alkalmazás tölthető majd le a tervek szerint Februártól lesz elérhető a fejlesztői oldal, ahol a szakemberek minden eszközt és információt megtalálnak, amely az alkalmazásfejlesztéshez és a Moverio májusi, kereskedelmi forgalomban való megjelenéséhez szükséges. Az egyéni felhasználóknak szánt alkalmazásokon felül a BT-200 készülék az Epson elgondolásának értelemben hatékony vizuális eszköz lehet a kereskedelmi és vertikális piaci applikációk esetén is, csakúgy, mint a logisztika, az orvostudomány, a biztonság, az oktatás és más tudományok területén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés