Hirdetés

Enermax: hatékonyabb hűtés ATX-rendszerekhez is

Hirdetés

A BTX szabvány által biztosított hűtési rendszerhez hasonló megoldást nyújt ATX, illetve Extended ATX alaplapokhoz az Enermax Blue Viper (CS-718) háza. A modell nem új, ám Európában információink szerint csak most kezdik meg forgalmazását. A házat alapvetően belépő szintű szerverek számára ajánlják, de nagyobb teljesítményű otthoni PC-k számára is ideális.

A CS-718 különlegessége abban áll, hogy a megszokotthoz képest fordítva kell beszerelni az alaplapot – a processzor és a memória fölé egy áttetsző műanyag csatorna borul, amelynek az előlap és a hátlap felé eső végénél is egy-egy 12 cm-es, kék LED-világítással ellátott ventilátor helyezkedik el. A hő nagy része így rögtön távozik a házból, de az „arccal fölfele” néző grafikus kártya vagy – SLI esetén – grafikus kártyák hűtése is könnyebb, hiszen a rendszer komponensei kevésbé fűtik egymást.

Az elektromágneses árnyékolást nem veszélyeztetve tovább javítja a szellőzést a lyuggatott alumínium előlap, a Cooler Master Stacker háznál megfigyelhetőhöz hasonló felületkiképzéssel. A belső hőmérsékletről a ház tetején kis kvarckijelző tájékoztat, mellette a ventilátorok szabályzói kaptak helyet, alatta pedig Firewire, USB 2.0 és audiocsatlakozókat találunk. Ha a két 12 cm-es nem lenne elegendő, egy további 8 cm-es ventilátor szerelhető a Blue Viper belsejébe. A 494 x 205 x 540 mm méretű házba négy 5,25 hüvelykes, illetve nyolc 3,5 hüvelykes (ebből kettő kívülről hozzáférhető) meghajtó szerelhető – szerszám nélkül. A ház fekete, ezüst és fekete-ezüst színben kerül a piacra, ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés