Gainward videokártyák gyári vízhűtéssel

A Gainward válogatott alkatrészekből készülő, s gyárilag túlhajtott vagy legalábbis komoly tuningpotenciállal rendelkező videokártyái után ismét két extravagáns termékkel állt elő. A szokás szerint könnyen megjegyezhető „CoolFX PowerPack! Ultra/2600 PCX Golden Sample” megnevezés egy vízhűtéssel ellátott NVIDIA GeForce 6800 Ultra kártyát takar. A GPU 450 MHz-en jár; az 1,6 ns-os RAM-chipeknek köszönhetően a 256 MB GDDR3 memória órajele 1200 MHz, további húzásra az ExperTool nevű szoftver biztosít lehetőséget.

Hirdetés

A 3D-gyorsító hűtőblokkját úgy képezték ki, hogy ne akadályozza egy másik kártya SLI üzemmódban történő használatát, de gondoltak azokra is, akik rögtön két vízhűtésű grafikus vezérlőt építenének gépükbe: az ő kedvükért dobták piacra a szimplán „CoolFX PowerPack! Ultra/2600 PCX Golden Sample SLI”-nek nevezett szettet, amely a speciális Innovatek hűtőborda mellett kettőt tartalmaz a fentebb jellemzett videokártyából.

E két termékkel úttörő szerepet játszik a Gainward, de az ár tekintetében is alighanem rekorder: az egykártyás szett javasolt bruttó kiskereskedelmi ára 899 euró, míg a kétkártyás csomagért 1699 eurót kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés