A jelenlegi Xeonok legnagyobb hiányosságát foltozza az érkező Xeon generáció

Az Emerald Rapids végre hivatalosan is támogatni fogja a Type 3-as CXL eszközöket.

Az Intel az év elején adta ki a sokat késő Sapphire Rapids kódnevű Xeon sorozatát, amelynek idén megérkeznek a továbbfejlesztett, Emerald Rapids verziója. A vállalat Innovation 2023 rendezvényén kiderült, hogy az alapokat tekintve marad az Eagle Stream platform, így az új szerverprocesszorok továbbra is az LGA4677-es foglalatot használják, vagyis jók az aktuális szerverekbe, de a BIOS frissítésére szükség lehet.

A változásokat tekintve 60-ról 64-re nő a maximum magkonfiguráció, háromszor nagyobb lehet az utolsó szintű gyorsítótár kapacitása, illetve a memóriavezérlő valamivel nagyobb órajel elérését teszi lehetővé.

A Santa Clara-i óriáscég kiemelte azt is, hogy az Emerald Rapids már hivatalosan is támogatja a Type 3-as CXL eszközöket, azaz szabad az út a piac figyelmét leginkább felkeltő CXL memóriák alkalmazás előtt. Ez a Sapphire Rapids egyik jelentős hiányossága volt. A jelenlegi platform ugyan képes elfogadni az említett eszközöket, de az Intel és a szervergyártók nem vállaltak garanciát a stabil működésre, így nem sokan kockáztatták meg az új irányt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés