Először épít nForce4-re az AOpen

A különböző perifériákat, illetve barebone rendszereket gyártó tajvani AOpennél dolgozó mérnököket alighanem csak mostanra sikerült felrázni téli álmukból, a cég ugyanis az NVIDIA lapkakészletének hivatalos bejelentéséhez képest több mint fél év csúszással adott hírt első nForce4 vezérlőre épülő alaplapjáról, mely egyben a gyártó egyetlen 939 tűs AMD processzorokat fogadó terméke.

A késlekedés mögött persze komoly piaci megfontolások is állhatnak, ezek után biztosan nem róható fel az AOpen nCK804Ua-LFS típusjelzést kapott alaplapnak, hogy idejekorán piacra dobott, a platform gyermekbetegségeivel küzdő termék lenne. A késésnek persze hátránya is akad; az nForce4 Ultra vezérlőre épülő alaplap újdonságértéke így 2005 április vége felé már erősen megkérdőjelezhető, ráadásul az AOpen sajtóközleményéből nem derül ki, hogy a termék nyújt-e valami újdonságot, érdekességet a konkurencia hónapok óta piacon lévő megoldásaihoz képest.

Az alaplap tehát teljesen átlagos körítést nyújt; 939 tűs Athlon 64 processzorokat fogad, maximum 4 GB memóriával bővíthető és egy-egy PCIe x16 és PCIe x1, illetve három hagyományos PCI kártyahellyel szolgál. Az nCK804Ua-LFS-hez négy-négy SATA II, illetve Ultra-ATA eszköz csatlakoztatható, a merevlemezek különböző RAID tömbökbe rendezhetők. Az új alaplapról mindezeken túl mindössze annyi tudható, hogy gigabites Ethernet vezérlővel, és 7.1 csatornás hangkeltővel is felszerelik.

Az átlagos körítést nyújtó alaplapról egyelőre képet sem láthattunk; a gyártó május közepére ígéri a termék megjelenését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés