Elődjéhez képest nehezebb lett a Razer Basilisk V3

A tömegnövelés bizonyára az új, dönthető „okos” görgőnek tudható be.

Hirdetés

A Razer ma bejelentette a tavaly év elején bemutatott Basilisk V2 utódját, a Basilisk V3-at. Külsőleg nem történt túl sok érdemi változás, ugyanazt a Chroma RGB világítással megspékelt, jobb kézre optimalizált kialakítást kapjuk, mint az előd esetében, sőt, az 650 IPS-es Razer Focus+ optikai érzékelő is megmaradt, utóbbi esetében mindössze annyi változott, hogy a 20 000 DPI-s érzékenységet 26 000 DPI-re tornászták fel.


[+]

A 70 millió kattintást is kibíró optikai kapcsolókkal szerelt, 5 felhasználói profil tárolására képes memóriával, 11 programozható gombbal és szövetborítású SpeedFlex vezetékkel ellátott periféria legfontosabb újítása az a szabadonfutó görgő, amely esetében már a V2-ben is állítható volt, hogy „kattogósan”, vagy fokozatmentesen kívánjuk használni, ehhez azonban szükség volt az egér alján található, kétállású kapcsoló átállítására.


[+]

Az új modellnél ez a váltás már automatikusan is történhet annak függvényében, hogy milyen sebességgel tekerjük a görgőt, de manuálisan is válthatunk a három beállítás között, méghozzá a görgő oldalra billentésével. Természetesen nem muszáj erre a célra használnunk a dönthető kereket, akár az oldalra történő görgetést vagy egyéb, játékban használatos funkciót is beállíthatunk, ezt a Razer jól ismert szoftverében, a Synapse 3-ban tudjuk elvégezni.


[+]

Érdekesség még, hogy a trendekkel ellentétben a generációváltás tömegnövekedéssel is járt, a V2 92 grammja helyett itt már 101 grammot kell tologatnunk, jó hír viszont, hogy az új modell nem lett drágább: a Basilisk V3 70 dollárért vásárolható meg a kígyósok weboldalán, míg az elődmodellért 80 dollárt kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés