Elkészült a WHQL minősítésű vistás ForceWare csomag

Az NVIDIA elérhetővé tette Windows Vista alatt használható ForceWare meghajtócsomagjának első WHQL minősítésű változatát. A 100.65 verziószámot viselő grafikus driver a letöltési oldal „GeForce 8800 series” menüpontja alatt érhető el, bár nem kizárólag ezzel a sorozattal működik együtt.

A legutóbbi bétaváltozat óta kisebb javításokon átesett csomag támogatja a GeForce 6-os, 7-es és 8-as videokártyákat egy GPU-s üzemmódban DirectX 9 és OpenGL alatt, illetve a GeForce 8800-as kártyákat DirectX 10 alatt. Bekerült a csomagba a GeForce 8800 kártyák SLI üzemmódjának támogatása is, de csak DirectX 9-cel és OpenGL-lel, ráadásul ezt a modult továbbra is béta állapotúként jelölik meg.

A vállalat közlése szerint a GeForce 6-os és 7-es széria Vista alatt csak később kap hivatalos (DirectX 9 és OpenGL) SLI-támogatást, és tovább csúszik a 8800-asok DirectX 10-es SLI-jének kidolgozása is – bár utóbbi megfelelő alkalmazások hiányában egyelőre nem nagy veszteség. Korábbi információink szerint az NVIDIA áprilisig pótolja ez említett hiányosságokat a vistás ForceWare WHQL minősítésű változataiban. A most közreadott nemzetközi meghajtócsomag 54,2 MB terjedelmű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés