Elkaszálta az új Shield tabletet az NVIDIA?

Az FCC-nek küldött hivatalos levél alapján erre lehet következtetni. Az okok is valószínűsíthetőek.

A Federal Communications Commission, azaz FCC neve gyakran kerül elő, ha pletykákról van szó. Az amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság néven futó felügyeleti szervnek kötelező minden olyan terméket leadni tesztelésre, ami tartalmaz vezetéknélküli kommunikációra képes modult, hogy megvizsgálhassák, megfelelnek-e az aktuális szabályozásoknak. A szervezet rendszeresen közzéteszi az ezekkel kapcsolatos dokumentumokat, jegyzőkönyveket, így  pletykavadászok előszeretettel vadásznak ezekre az információkra, amelyek gyakran elég beszédesek.

Ez az NVIDIA Shield Tablet kapcsán ez azért is fontos információ, mert az FCC májusi információ alapján lehetett arra következtetni, hogy készül a gamer tablet legújabb változata, és most ugyanebből a forrásból értesülhettünk a projekt leállításáról is. Az FCC-hez eljuttatott levélben az NVIDIA a vizsgálatok leállítását kéri üzleti okokra hivatkozva, aminek kapcsán megemlítik azt is, hogy a szóban forgó termék nem került forgalomba egyetlen országban sem – és így valószínűleg nem is fog.


[+]

Pontosabb információt egyelőre nem tudni, de több indok is lehet a háttérben. Elképzelhető, hogy az előző generációs Shield tablet sem hozta meg a várt sikert, és ha nem is volt bukó, a tabletpiac zuhanását látva inkább nem kockáztatnak. Ugyanakkor észszerű lehet a visszakozás a Nintendo NX miatt is, amiről egyelőre nem lehet sokat tudni, de két dolog nagyon valószínű: az egyik, hogy az NX egy hordozható megoldás lesz, ami tabletszerű komponenst is tartalmazhat, illetve a másik, hogy ehhez a rendszerchipet minden bizonnyal az NVIDIA szállítja – és ez utóbbi esetben pedig jobban járhat mindkét cég, ha nincs rivalizálás.

Mindezek egyelőre csak spekulációk, és nem jelentik azt, hogy az NVIDIA ezzel kiszállt a tabetpiacról (legalábbis ami a "saját márkás" termékeket illeti) és nem lesz soha többé Shield tablet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés