Szögletes alumínium és csapongó formák

Manapság, ha nem is rohamos mértékben, de terjednek a HTPC-k, sokan üzemelnek be egy külön számítógépet a filmnézéshez. Ezeket a készülékeket azonban valahogy irányítani is kell, amihez egy vezeték nélküli billentyűzetnél jobbat nem is találhatunk. Főleg, ha néhány extrával is ki van bővítve. Az Enermax egy ilyen klaviatúrát hozott létre és mutatott be az Aurora Micro Wireless személyében. A billentyűzet 319 x 193 x 33 mm-es, tehát szélességében egy normál, 14” körüli notebokkal egyezik meg, azaz a gombjai is teljes méretűek. A billentyűk is a hordozható gépekéhez hasonlóan laposak.

e
Enermax Aurora Micro Wireless ezüst színben

Az Aurora 800 gramm tömegű, borításként szálcsiszolt alumínium került rá. A számítógéppel 2,4 GHz-es rádióhullámokon kommunikál, ezt maximum 10 méterről tudja megtenni. Az egér kiváltása érdekében a jobb felső sarokba egy kisméretű trackballt építettek be, amit egy maximum 1200 dpi-n működő lézerszenzor követ. A két gombja és a görgő a bal felső sarokban kapott helyet. Közéjük hét gyorsgombot raktak. Az 2009-ben Red Dot tervezési díjat kapott Enermax Aurora Micro Wireless fekete (KB008W-B) és ezüst (KB008W-S) színekben elérhető, ajánlott ára 75 euró.

ddd
A fekete Enermax Aurora

A játékosok számára a Raptor jelentkezett egy újdonsággal, egy letisztult, egyszerű kinézetű egérrel. Az M3x két méter hosszú, aranyozott csatlakozóval ellátott kábelen kapcsolható a géphez. Nem szimmetrikus kiképzésű, csak jobbkezesek számára kényelmes a fogása. Lézerszenzorának érzékenysége 400 dpi-től egészen 4800 dpi-ig állítható, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt. Természetesen nem hiányoznak a csomagból  a cserélhető plusz súlyok sem, amikkel az egér össztömegét szabályozhatjuk. Hét gombbal rendelkezik, ezek közül kettő bal oldalra, a hüvelykujj felőli részre került. A Raptor M3x egere ebben a hónapban érkezik, 70 euróba fog kerülni.

cv
Raptor M3x [+]

Ha már egy formás, egyszerű egérről szót ejtettünk, lássunk példát a kevésbé letisztult formára is. Ezt az Ozone Gaming Gear szállítja a Smog fedőnevű egér személyében. Az ergonomikus fogással mondjuk nem lehet baj, a képek alapján tényleg jól a játékos kezébe simulhat. Legalábbis amennyiben jobbkezes az adott személy. A jó fogásban egyébként úgy tűnik, biztosra akartak menni a tervezők, ugyanis a jobb oldali gumi ujjtámaszból rögtön két különböző formájút is mellékelnek.

cv
Ozone Smog [+]

Lézerszenzora egy Avago 9500 típusú érzékelő, amely egészen pontosan maximum 5040 dpi-s felbontásra képes. Gombokból hét darab kerül rá, ezek mellett még két további programozhatót is találunk. Az össztömege persze ennek is változtatható, ehhez 5 grammos súlyokat adnak, rögtön hatot. A görgő négyirányú, ahogy illik, és hogy megkönnyítsék a játékosok életét, öt játékprofilt lehet beállítani hozzá makrókkal. Az Ozone Smog egér már kapható, minössze 50 eurót kell fizetni érte.

cv
Ozone Smog [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés