Az ECS előállt az első Socket FM2-es alaplappal

A Trinity APU-ról az AMD már lerántotta a leplet, így lényegében csak az asztali termékek pontos specifikációi hiányoznak. A cikkünkben már említettük, hogy a forgalmazás megkezdésére nyáron kerül sor, így az alaplapgyártók is készülnek az új Socket FM2 foglalattal felszerelt alaplapokkal, melyek minden bizonnyal ott lesznek a napokon belül kezdődő Computexen. Az ECS azonban nem várt addig, így idő előtt leleplezte az A85F2-A Deluxe nevű terméket. Az újdonság az AMD második generációs A szériás APU-jait fogadja, azaz lényegében a Trinity APU-ra épülő termékeket.


[+]

Az A85X jelzésű vezérlőhíddal felvértezett alaplapon négy darab DDR3-as DIMM foglalat található, a processzor kétcsatornás memóriavezérlője pedig hivatalosan is támogatja az 1866 MHz-es memóriákat. Az esetleges bővítőkártyákat két x16-os és három x1-es PCI Express 2.0, valamint két PCI interfész várja. Megfelelő VGA vásárlása esetén a Dual Graphics mód is aktiválható. Erről az AMD az asztali Trinity APU-k hivatalos bejelentésekor ad bővebb tájékoztatást. Természetesen a hagyományos CrossFire is támogatott két VGA erejéig. Utóbbi esetben azonban a teljes szélességű PCI Express csatolók közül csak az egyik dolgozhat 16 csatornával, míg a másiknak be kell érnie nyolccal. A meghajtókat hét darab 6 Gbps-os SATA csatlakozóra lehet kötni, melyekkel a RAID funkció is támogatott 0, 1, 5 és 10 módban.


[+]

Az ATX szabványú alaplap összesen hat darab USB 3.0-s, illetve nyolc USB 2.0-s portot támogat, emellett egy eSATA aljzat is került a hátoldalra. A hálózati kommunikációt a Gigabit Ethernet biztosítja, emellett nem hiányzik a nyolccsatornás hangkodek sem. A kijelzőket D-Sub, DVI, HDMI 1.4a-s és DisplayPort 1.2-es kimenetre lehet kötni. Mivel a Trinity APU támogatja a négymonitoros Eyefinity konfigurációkat, így az összes porton meghajtható egy-egy megjelenítő. Sajnos a D-Sub miatt némi korlátozás, hogy a Discrete Digital Multi-Point (DDM) Audio szolgáltatás csak három monitorhoz képes külön hangfolyamot rendelni. A termék konfigurálását UEFI BIOS-ban lehet majd elvégezni.

Az ECS az A85F2-A Deluxe jelzésű alaplap áráról még nem nyilatkozott, a megjelenés pedig nyáron esedékes. A vállalat a fentebb részletezett termék mellett még az A75F2-A2, az A75F2-M2, az A55F2-A2 és az A55F2-M3 nevű alaplapokkal készül. Ezeken szintén Socket FM2-es foglalat lesz, de a vezérlőhíd szempontjából az előző generációs A75-ös és A55-ös fejlesztésre építenek. Ennek alapvetően nincs akadálya, hiszen a Trinity APU kompatibilis ezekkel, noha a funkcionalitás szempontjából az A85X többet kínál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés