Duplázott az Intel

Hirdetés

A világ legnagyobb processzorgyártójának idei második negyedévi nettó nyeresége 896 millió dollár volt; a vállalat forgalma 8 százalékkal 6,8 milliárd dollárra nőtt. A részvényenkénti nyereség 0,14 dollárt tett ki.

Craig R. Barrett, a vállalat gazdasági-pénzügyi vezetője szerint az eredmények jobbak, mint amire számítottak, így méltó módon ünnepelhetik meg a cég 35 éves fennállását. A nyereség egyébként főleg a Pentium 4 processzorok és a Centrino-technológia iránti egyre növekvő keresletnek tudható be. Barrett szerint ez a folyamat még kitart a harmadik negyedévig (hogy tovább ne menjünk..), így 6,9-7,5 milliárd dolláros forgalommal számolnak. A terven felüli nyereségnek köszönhetően 4 milliárd helyett 4,2 milliárd dollárt költhet a társaság kutatásokra és fejlesztésekre.

Érdekes ugyanakkor a forgalom kontinensekre lebontott megoszlása. A forgalom 41 százaléka (2,78 milliárd dollár) Ázsiából és a Csendes-óceáni régióból származik, 21 százaléka (1,42 milliárd dollár) Európából, míg csupán 10 százaléka (665 millió dollár) Japánból. Némileg meglepő viszont, hogy az Egyesült Államok forgalma 35 százalékról 28 százalékra, azaz 2,18 milliárdról 1,95 milliárd dollárra esett vissza.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés