Dreams-On-Demand: japán álomgép

Olyan számítógépet tervez a játékgyártó, amelynek segítségével tulajdonosa befolyásolni tudja álmait. Hangfelvételekkel, fényhatásokkal, szagokkal és zenével próbálja a gép elérni a kívánt hatást az alvás REM fázisában.

A Takara Toys információi szerint ugyan a gép még nem érett a sorozatgyártásra, de a dolgozók már kipróbálhatták. A készülék a sokat mondó „Yumemi Kobo” nevet viseli. Alvás előtt a felhasználónak arról kell képet néznie, amiről álmodni szeretne; elalvás után a megfelelő időben a gép lejátssza a korábban felvett hangokat és szöveget – így készteti az agyat a megfelelő álom kovácsolására.

A gép majd arról is gondoskodik, hogy ébredés után ne merüljön feledésbe az álom. Nyolc órás alvás után zenével és a napkeltét utánzó fényhatásokkal ébreszti tulajdonosát a szerkezet.

Eddig azonban még nem száz százalékos a siker. Több tesztelőt felébresztették a hangok, vagy nem arról álmodtak, amiről szerettek volna. A Takara Toys korábban készített már olyan gépet is, amelyik a kutya ugatását fordítja emberi nyelvre.

Hirdetés