Hirdetés

Drágul a DRAM

A DRAMeXchange jelentése szerint tavaly szeptember és október között 20 százalékkal drágultak a DRAM modulok, és ez a trend idén sem változik.

Hirdetés

A TrendForce DRAMeXchange részlegének jelentése szerint a 4 GB-os DRAM modulok ára tavaly szeptembere és októbere között körülbelül 20 százalékkal emelkedett, és ez a trend várhatóan idén is tovább folytatódik, ahogy a gyártók egyre nagyobb kapacitását köti le a mobileszközökbe és szerverekbe kerülő memóriamodulok előállítása.


[+]

Ennek az alulról, illetve felülről érkező nyomásnak köszönhetően a teljes DRAM-gyártásnak ma már csak 20 százalékát jelenti a PC-s DRAM, ami pedig az alacsony raktárkészletekkel kombinálva erősen a keresleti irányba tolja el a piacot. Ezen túlmenően a TrendForce véleménye szerint az áremelkedés arra is utal, hogy a három nagy gyártó, a Samsung, a Hynix és a Micron az agresszív piacszerzési stratégiák (árcsökkentés, gyártási kapacitás bővítése) helyett inkább a békés együttélés felé halad, így maximalizálva a profitot.

Ami jelentés jövőre vonatkozó részét illeti, ebben, megerősítve a Nanya elnökének véleményét, azt jósolják, hogy az előbb említett gyártók 2017-ben sem fogják növelni befektetéseiket, ami azt jelenti, hogy továbbra is marad az áremelkedést jelentő keresleti piac.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés