Dobpergés…Full HD webkamera került az új, 27 hüvelykes iMacbe!

Persze nem ez az új iMac legnagyobb dobása, a hardver is kapott némi ráncfelvarrást, az évek óta várt dizájnváltás azonban még mindig nem jött el.

Az Apple a tegnapi napon frissítette a 27 hüvelykes iMacet, ez azonban még nem a régóta pletykált, új dizájnnal érkező modell (az új külsőt talán az ARM alapú modelleknek tartogatják), inkább csak a szokásos hardveres vérfrissítés. Az iMac nagyobb verziója ezentúl 10. generációs Intel Core processzorokkal rendelhető, melyek közül 6, 8 és 10 magos opciók közül válogathatunk.

Változtattak a grafikus vezérlőkön is, a korábban használt AMD Radeon Vega VGA-kat az 5000-es szériájú Radeon Pro modellek váltják, melyek 4, 8, vagy legjobb esetben 16 GB VRAM-mal rendelkeznek. A memória alapáron maradt 8 GB, a maximum viszont duplázódott: mostantól 128 GB RAM-ot is kérhetünk új gépünkbe. További újdonság, hogy végre kivezeti az Apple a Fusion Drive meghajtókat, a legolcsóbb 27-es gép esetében is egy SSD tölti be az adattároló szerepét, maximum 8 TB kapacitással. Ez igaz a 21,5 hüvelykes modellre is, az ő esetében azonban még elérhető a Fusion Drive, mint opció.


[+]

Az új iMac megkapta a többi Mac gépből ismerős T2 biztonsági chipet, mely adataink titkosítása mellett a boot folyamat biztonságáról is gondoskodik, továbbá a már True Tone-képes 5K Retina kijelző is örökölt valamit a drágább termékektől, méghozzá a Pro Display XDR (természetesen feláras) nanotextúrált bevonatát.

Fontos és régóta várt újítás, hogy a beépített FaceTime webkamera felbontása 720-ról 1080p-re nőtt, ami nem csak a digitális oktatás és a home office korában, de már évekkel ezelőtt is alapnak számított sok konkurensnél, ideje volt, hogy az almások is felzárkózzanak.

Az új 27-es iMac papíron már rendelhető egy napos szállítási idővel: a 6 magos Core i5 processzorral, 8 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel és AMD Radeon Pro 5300 VGA-val szerelt alapmodell ára 749 990 Ft, míg a csúcsmodell 949 990 forintot kóstál. Utóbbiban már 8 magos i7, 8 GB RAM, 512-es SSD és egy Radeon Pro 5500 XT figyel, a CTO bővítési lehetőségek azonban egyelőre még nem ismertek, ahogy az árazásuk sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés