2019. január 18., péntek

Útvonal

Hírek » Notebook rovat

Friss Dell Latitude és Chromebook notebookok az iskolákba

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Iskolákba szánja legújabb átalakítható Chromebookjait és Latitude-jait a Dell, amelyek a célközönség által támasztott igényeknek megfelelően az átlagosnál strapabíróbbak is.

Több új terméket is bemutatott nemrég a Dell, így például több, leginkább oktatási intézményekbe szánt, „sima” és átalakítható noteszgépet, amelyek a Latitude és a Chromebook sorozatba tartoznak. A 11 és 13 hüvelykes méretben is elérhető készülékek a várható nagyobb igénybevételre való tekintettel strapabíróbbak (átmentek a MIL-SPEC 810G megfelelőségi teszten), bírják az ütéseket és rájuk fröccsenő folyadékokat is, mégpedig térfogati megkötés nélkül. A hardver a 11 hüvelykes Latitude-ök esetében hetedik generációs Celeronokat és Pentiumokat jelent, a Chromebooknál marad a hatodik generációs Celeron. A nagyobb kijelzős modelleknél kicsit erősebb a kínálat, a Chromebook 13 hatodik generációs Core i3-mal is kérhető, míg a Latitude 13-ba már Kaby Lake Core i7 is rendelhető. A normál készülék 180 fokig nyitható képernyőt kaptak, a Convertible széria tagjai pedig a körbehajtható kijelzős készülékektől megszokott üzemmódokat támogatják, azaz a tablet és noteszgép kinézet mellett „sátor” és „médialejátszó” formára hajtogatva is működnek.

Dell Latitude 11 Convertible
Dell Latitude 11 Convertible [+]

Az átalakítható Latitude 11 Convertible érdekessége, hogy ez a készülék a Dell opcionális Productivity nevű aktív tollát is támogatja, illetve kifelé néző kamerát kapott, ami tablet üzemmódban lehetővé teszi a fotózást. Ez a készülék 579 dolláros áron kerül majd forgalomba, míg a Chromebook 11 Convertible és a nem átalakítható Latitude 11 349 dollárért lesz majd kapható. A legolcsóbb készülék a sima Chromebook 11, ennek ára 219 dollárról indul, míg a 13 hüvelykes modelleknél a Chromebook 299, a Latitude pedig 519 dolláros áron nyit majd február 7-e után.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.