DDR400 próbamodulok a Microntól

Még csak most jelennek meg a boltok polcain az első DDR333 modulok és az új RAM-ok képességeit kihasználó chipsetek (pl. KT333), de a Micron és a Samsung már a DDR400 fejlesztésénél tart. Sőt, az első tesztpéldányokat már mindnyájan bemutatták.

A Samsung volt az első, ők már a CeBIT előtt, és persze a rendezvényen is "hencegtek" az újdonsággal, most pedig a Hynix-szel egyesülni kívánó Micron is elkészítette az első tesztpéldányokat. Ezek a típusok már a 200 MHz feletti alaplapi frekvenciát is elbírják. Igazán lenyűgöző.

Persze nem mondhatni, hogy túl korán kezdődik a DDR400 térhódítása, elvégre hamarosan itt vannak a megfelelő chipsetek (pl. KT400), és a DDR333-t egyébként is csak egy rövidebb állomásnak tartották, mivel új gyártási technológiáról van szó. A DDR400 gyártásához már nem kellenek jelentős újítások.

A DDR400 elterjedéséhez még sok idő kell, jelenleg a DDR333 is csak kis mértékben van jelen a piacon, a legelterjedtebb a DDR266, és az előrejelzések szerint jövő év elejéig az is marad.

Azóta történt

Hirdetés