DDR3 memóriák az Elpidától

Az Elpida bejelentette, hogy megkezdte DDR3 rendszerű memóriái mintáinak szállítását az Intel számára. A vállalat 512 megabit kapacitású, 1066 Mbps adatátviteli sebességet biztosító chipeket, illetve 512 MB és 1 GB kapacitású, nem-pufferelt DIMM memóriamodulokat gyárt – egyelőre tesztelési és fejlesztési célokra.

A Samsung által ez év februárjában bejelentett, 80 nm-es csíkszélességgel készülő lapkákkal szemben az Elpida 90 nm-es technológiával készíti 64Mx8 felépítésű chipjeit. A DDR3 előnye a DDR2-höz képest nemcsak a nagyobb sávszélességben mutatkozik meg, de 1,8 voltról 1,5 voltra csökentették az üzemfeszültséget, ami a kiegészítő energiatakarékossági funkciókkal együtt a fogyasztást is tovább mérsékli.

Az Elpida 2006-ban az Intel után más partnereit is kiszolgálja DDR3 chipekkel; a sorozatgyártás kezdetét a piaci igényektől teszi függővé. A Samsung ugyancsak jövőre tervezi a gyártás felfuttatását; korábban közzétett terveiben a koreai gyártó azzal számolt, hogy 2009-re a piac 65 százalékát az új szabványnak megfelelő memóriák fogják uralni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés