Csak a lényegre koncentrál a Das Keyboard almás vasakhoz való billentyűzete

Ha már a gyümölcsös logóval díszített masinákhoz szánták a újoncot, igazán nem értjük, hogy miért nem a fehér vagy ezüst színt erőltették.

A Das Keyboard egy kifejezetten Apple tulajokat célzó mechanikus klaviatúrával készül az őszre, ami a MacTigr nevet kapta, és aulmínium unibody-val, illetve rozsdamentes acél fedőlappal mutatkozik be.


[+]

A teljes értékű megoldás alacsony profilú, lineáris karakterisztikájú (45 cN, 3,2 mm-es billentyűút, 1,2 mm-en regisztráló leütések) Cherry MX Low Profile Red kapcsolókkal érkezik, amelyre meglepő módon kettős fröccsöntéssel gyártott, slim PBT kupakokat raknak, noha ez sajnos csupán a 105 gombos US ANSI verzióra érvényes – a 106 gombos UK, DE és NO ISO kiosztások valami érthetetlen okból kifolyólag bizony ABS-sel jönnek.


[+]

Az 1,1 kilogrammos, NKRO-s ketyere jobb felső srakában a hangerőt szabályozó tárcsát dedikált médiavezérlők egészítik ki, és egy alvó üzemmódot életbe léptető gombnak, valamint a képernyő fényerejét módosító gombpárosnak (az F13 mellett) ugyancsak szorítottak itt helyet. A gumírozottt kivitelű kábel végén egy USB Type-C csatlakozó fityeg, ám az apparátus hátulján két USB Type-C aljzat nyert elhelyezést, így a rendelkezésre álló portok tekintetében még mindig plusz egynél járunk.


[+]

Az egy éves garanciával értékesített, US ANSI modell az Egyesült Államok területén 220 dollár ellenében már hozzáférhető az Amazonon keresztül, és szeptember derekára Európába is megérkezik a drága.

Előzmények

Hirdetés