Csak egymillió Surface RT talált eddig gazdára

A Surface RT eladási adatainak tudatában kijelenthető, hogy eddig minden várakozást alulteljesített. A Microsoft novemberben már látta a problémát, így csökkentették a gyártópartnerekhez leadott rendeléseket. Ennek megfelelően a korábbi négymilliós eladási adat kétmilliósra csökkent, ami még elfogadható lett volna, és a legtöbb elemző is hasonló mennyiséget várt. A vállalat meg is tett mindent annak érdekében, hogy ez teljesüljön, így még az ünnepek előtt lehetővé tették, hogy még több kereskedő árusítása a terméket.

Sajnos ez a lépés talán túl későn jött, és az IHS iSuppli elemzője 1,3 millió leszállított Surface RT-vel kalkulált a 2012-es esztendőre. Sajnos ez az adat sem jött be, mivel mára kiderült, hogy a Microsoft csak egymillió terméket szállított le, ami a legpesszimistább várakozásokat is alulteljesítette. Az elemzők szerint a gyenge eredményben az árusítási stratégiának jelentős szerepe volt, mivel a tablet hetekig csak a Microsoft online és helyi üzleteiben volt elérhető. A vállalat egyszerűen túl későn döbbent rá, hogy több kereskedőt is be kellene vonni.

A jövő egyelőre kérdéses. A Surface RT alapvetően nem rossz masina, de egyelőre túlárazott, illetve a Windows RT-hez több programot kell biztosítani. Elképzelhető az is, hogy a Microsoft már inkább a következő körre koncentrál, és az új Surface tabletek hozzák majd meg a várt áttörést.

Előzmények

Hirdetés