Elképzelhetetlenül magas memóriaórajel fölé lő a Corsair

A legújabb Vengeance LPX DDR4-es csomag effektív 5 GHz-en ketyeg.

A Corsair bejelentette az elképzelhetetlenül magas órajelre tervezett Vengeance LPX memóriacsalád legújabb tagját, amely effektív 5 GHz-et képes felmutatni, méghozzá CL 18-26-26-46-os késleltetés és 1,5 V-os feszültség mellett. A megszokott, mutatós hűtőbordában feszítő DDR4-es memóriacsomag kétcsatornás működésre van felkészítve, a két darab 8 GB-os modul által pedig 16 GB-os összkapacitást kínál.

A rendkívül magas órajel miatt nagyon fontos kiemelni, hogy az újdonság XMP-t használ, hogy a JEDEC szabvány fölötti paramétereket elérje, de ez az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. A fejlesztés egyébként speciális, tízrétegű nyomtatott áramköri lapot kapott, és a működést a harmadik generációs AMD Ryzen processzorokhoz, illetve az X570-es alaplapokhoz optimalizálták. Ettől függetlenül lehet őket más platform mellett is használni, csak kevésbé valószínű, hogy elérhető az 5 GHz-es órajel.

Az új, 16 GB-os Corsair Vengeance LPX csomag már elérhető, az ára 1335 euró. A gyártó kiemelten ajánlja hozzá a külön megvásárolható Vengeance Airflow hűtőt, ugyanis magas órajelen igen sok hőt tud termelni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés