3000 MHz-re képes Corsair Vengeance Extreme memóriamodul érkezik

A Corsair bejelentette, hogy elkészült legújabb memóriamoduljával, a 3000 MHz-es órajelre képes Vengeace Extreme család legelső, 4 GB kapacitású verziójával. A párban, azaz 8 GB-os kitben beszerezhető modulok az imént említett órajelet 1,65 V-os üzemi feszültségen 12-14-14-36 késleltetés beállítások mellett képesek elérni. A hűtést alapvetően egy alacsony profilú, vörösre színezett passzív léghűtéses bordával oldották meg, ám a csomagban megtalálható egy Kingpin Cooling hűtőblokk (vélhetően a Ney pro), ami azok számára jelent majd extra hűtési potenciált, akik nem elégednek meg a 3 GHz-e határral és a folyékony nitrogén erejével szeretnék ezt még feljebb tornászni.

A gyártó szavatolja a 3000 MHz-es működést, ugyanis előzetesen az IC-k majd a modulok is egy többlépcsős kézi válogatáson és tesztelésen esnek át, illetve a teljesítményüket is egyenként vizsgálják kétféle Intel Z77-es alaplapban (ASUS P8Z77-I Deluxe és ASRock Z77 OC Formula) egy zármentes, harmadik generációs Intel Core i processzor segítségével – ezek megléte alapkövetelmény a megadott órajel eléréséhez.

Az elsősorban tuningosoknak szánt prémium kategóriás, 3000 MHz-es frekvenciára képes Corsair Vengeance Extreme memóriacsomag csak erősen limitált példányszámban lesz elérhető, de vélhetően az átlagos felhasználók egyébként sem fognak kapkodni utána, amiről a 750 dolláros árcédula gondoskodik. A termék már megrendelhető a Corsair webáruházában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés