Újra meghúzza a ravaszt a CM Storm Trigger mechanikus billentyűzete

A Cooler Master egyik közkedvelt billentyűzetét, az általunk is tesztelt Triggert újra elővették a CM Storm részlegen, és Trigger-Z néven átdolgozott formában dobják megint piacra. Ami a technikai adatokat tanulmányozva rögtön feltűnik az az új változat vastagsága, ami 13 milliméterrel nőtt az elődhöz képest. A Trigger-Z ezenkívül magára szedett 256 grammot, így valamivel többet nyom másfél kilogrammnál. Mindezen változtatások valószínűleg jó szolgálatot tesznek majd akkor, ha egy-egy elhibázott lövés után a hevesebb vérmérsékletű játékosok a terméken akarják levezetni a felgyülemlett feszültséget.


[+]

Tudását tekintve a Trigger-Z a Triggerhez képest bizonyos ponton butább, míg más téren javítottak rajta. Például elhagyták belőle az első generációnál még meglévő kétportos USB elosztót és a hozzá szükséges tápcsatlakozót, viszont a belső memória 64-ről 128 kilobájtra nőtt, valamint hat helyett immáron akár 64(!) billentyű egyidejű leütésével is elboldogul. Az 1000 Hz-en frissülő USB-s interfészt és a lecsatlakoztatható kábelt meghagyták, de a klaviatúrán lévő micro USB csatlakozót normál méretűre cserélték. A háttárvilágítással ellátott billentyűk alatt most is a Cherry MX mechanikus kapcsolói kattognak, ami természetesen stílustól függően lehet a kék, piros vagy barna változat. Ehhez igazodik a háttérvilágítás színe is, kivéve a barnáét, ahol fehér fényárban úsznak majd a gombok, melyek világítása most is korlátozható a WASD és kurzor gombokra.


[+]

A Trigger-Z alapvető felépítése nem változott, továbbra is megtalálható a kurzorgombok előtti bevágás, amiről akkor sem kell lemondani, ha csatlakoztatjuk a puha bevonatú csuklótámaszt. A gombok fizikai kiosztása sem hoz újdonságot, de most nem hagyták le a Windows dedikált funkciógombjainak letiltásának lehetőségét. A bal oldalon továbbra is öt dedikált funkciógombot találunk, illetve a makrózás (5 profilba egyenként 15 darabot, azaz összesen 75 darabot tudunk eltárolni ezekből), valamint a játék közbeni makrók felvételének lehetősége is rendelkezésre áll.

Ami egyelőre még nem derült ki az a CM Storm Trigger-Z ára, a vállalat ugyanis egyelőre nem közölt ezzel kapcsolatos információt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés