Computex 2023: ASUS ProArt szériás kompakt AIO, huhogó ventilátorokkal

A 420 mm-es radiátorral megáldott, letisztult külsejű modell emlékeztet minket a tajvani óriás és a Noctua jó viszonyára.

Az ASUS Computexen közszemlére tett ketyeréi közt ott figyelt a leginkább tartalomgyártóknak/kreatív profiknak szánt ProArt termékcsalád első kompakt vízhűtése, amely a ProArt LC 420 elnevezést kapta.

Hirdetés

A holmiról vonatkozó gyári weboldal híján még nem áll rendelkezésre tengernyi információ (ez főként a pumpa kapcsán volna érdekes), ezért a megjelenési dátumot vagy a leendő vételárat egyaránt balladai homály fedi, noha a 6 évre szóló garancia ténye már ismert. Ahhoz szerencsére nem szükséges specifikációs lista, hogy észrevegyük az alumíniumba burkolt, réztalpas blokk ízlésesen visszafogott dizájnját, netán a kupakját kettészelő fénycsíkot, ami a rendszerterhelést jelzi.


[+]

A 420 mm-es radiátorról visszaköszön a korábbi baglyos együttműködés hatása, mivel alumínium lamelláin 140 mm-es, ipari besorolású Noctua NF-A14 industrialPPC-2000 PWM ventilátorok triumvirátusa telepszik meg, amik a porral és vízzel szemben IP52-es védettséget élveznek. E mágneses önstabilizálást alkalmazó, második generációs  olajalapú  folyadékcsapágyat (SSO2) használó légkavarók percenkénti fordulatszáma 500 és 2000 között szabályozható, miközben óránként legfeljebb 182,5 m³ levegőt képesek megmozgatni 4,18 mmH2O statikus nyomás, illetve 31,5 dB-es zajterhelés kíséretében. A sztenderd 25 mm vastagságú AAO kereteik anyaga üvegszállal megerősített poliamid, és a háromfázisú motorral hajtott lapátjaikat áramlásgyorsító csatornákkal látták el.

A harisnyázott gumicsövezés elvileg a ROG Ryujin szériától származik, és míg az újdonság Intel oldalról az LGA115x, LGA1200, valamint LGA1700 foglalatokat támogatja, addig az AMD-s térfélen a Socket AM4 és AM5 előtt szabadítja fel a pályát.


[+]

A kiállításon egyébként belebotlottunk a TUF Gaming LC sorozatú AIO-k második nemzedékébe, azon belül is a 360 mm-es radiátorral megfejelt TUF Gaming LC II 360 ARGB-be, de sajnos nem sikerült róla értékelhető részleteket összevadásznunk (hacsak a ProArt üdvöskéjével egyező kompatibilitást nem tekintjük annak), így csupán egy képpel tudunk szolgálni az említett jószágról az érdeklődők számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés