Computex 2015: a helyszínről jelentjük, hamarosan megnyitja kapuit a geekparádé

Hirdetés

Ahogy az ezt megelőző években, úgy idén is – támogatóink, a TAITRA és a QNAP segítségével – a helyszínről tudósítunk a TAITRA (Tajvani Külkereskedelmi Fejlesztő Tanács) és a TCA (Tajpeji Computer Szövetség) által megrendezett, idén 35. születésnapján ünneplő tajvani Computex kiállításról. A rendezvényen a felhasználókat megcélzó IT iparág legnagyobb gyártói gyűlnek össze, hogy élőben mutassák be az idei évre szánt újdonságaikat, termékeiket, illetve demózzák, hol állnak jelenleg egy adott technológiát illetően.


[+]


[+]

A kiállítás hivatalosan június 2-től 6-ig tart, de a korábbi évek menetrendjének megfelelően a nyitó sajtótájékoztatót egy nappal előbb, azaz már a mai napon megtartották. Itt főként statisztikai adatokkal szolgáltak, melyekből kiderült, hogy Ázsia legnagyobb, világszinten második ICT showján 21 országból (30% a tengerentúlról) 1702 kiállító 5072 standon és négy helyszínen képviselteti magát. Az idei alkalommal a hagyományos területeken túl három fő téma kerül a középpontba: az IoT, a mobilapplikációk, illetve a felhős technológiák és szolgáltatások. Ezenkívül lesz biztonságos fizetés, okosotthon, illetve okos szállítmányozás és személyszállítás.


[+]

Képet kaphattunk a kiállítással kapcsolatos fejlesztésekről is, ami egyaránt segíti a kiállítók, a látogatók és a sajtósok munkáját. Ezek közül az egyik a vezeték nélküli internet fejlesztése, ami egyaránt érinti a látogatótérben és a sajtószobában található elérhetőségi lehetőségeket. Az idei évtől IEEE 802.11ac technológiára váltottak beamflex adaptív antennákkal és még több elérési ponttal, emellett egy új Computex alkalmazást is bevetettek, ami azon túl, hogy tartalmazza a kiállítótér térképét, valós idejű helymeghatározásra is alkalmas, valamint ezen keresztül üzenetek is küldhetőek a különféle eseményekkel kapcsolatban az appot használó készülékekre.


[+]

A sajtótájékoztató alkalmával nem csak a kiállítással kapcsolatos információk hangoznak el, hanem ezen az eseményen kapják kézhez díjaikat azon gyártók képviselői, akik terméke(i) az idei évben elnyerték a 2008 óta létező, az iF és a TAITRA együttműködésében kiosztásra kerülő d&i awards névre hallgató dizájndíjakat a különféle kategóriákban. Idén 118 vállalat 271 induló termékéből 72 győztes került ki, amelyet az újságírók ugyanitt testközelből megtekinthettek a sajtótájékoztató előtt/után. Ebből egy ízelítő galériát is összeállítottunk, ami ide kattintva érhető el. (Később a galéria újabb képekkel fog bővülni, és címkézve is lesznek, addig is olvasóink türelmét kérjük!).


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés