Computex 2012: Gigabyte X11 karbonlaptop testközelből

Az idei Computexen a néhány héttel korábban bejelentett Gigabyte X11 notebook a nagyközönség számára is bemutatkozott, így mi sem hagyhattuk ki a masina megtapogatását. A gyártó állítása szerint az X11 a világ legkönnyebb Ultrabookja, ami a valóságban 975 grammos tömeget jelent. Bár napjaink magnézium-alumínium ötvözetei erősek, ellenállóak és ehhez képest aránylag könnyűek, de az 1 kg-os határ átlépéséhez egy másik anyaggal kellett kísérletezni.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Így esett a választás a szénszálas borításra, amely elsőre elég meglepő, de kézbe véve annál meggyőzőbb. Tömege ellenére a készülékház elég merev, azonban a karbonmintás burkolat kifejezetten hajlamos az ujjlenyomatok begyűjtésére. Természetesen nem csak a fedlap, hanem a billentyűzet körüli rész és az alja is szénszálas anyagból készült.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Billentyűzete a szokásos szigetes elrendezést követi, háttérvilágítással nem rendelkezik, de a hírek szerint ez csak a mintapéldány hiányossága, amit a kész termékben már orvosolnak, így sötét környezetben is könnyen használható lesz az X11. A 11,6 hüvelykes kijelző 1366x768 pixeles felbontású, azaz kategóriájában teljesen átlagos darabnak számít. A 4 GB-nyi DDR3 rendszermemória mellé Ivy Bridge alapokra épülő Core i5 processzort és 128 GB kapacitású SSD-t párosítottak a tervezők, de a megfelelő felárért cserébe Core i7-tel és nagyobb adattárolóval is rendelhető lesz.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Akkumulátoráról még nem közöltek pontos adatokat, de annyit azért elárultak, hogy egy töltéssel legalább 5 órás üzemidőt fog nyújtani a masina. Mint a legtöbb 11,6”-es Ultrabook, az X11 is némi kompromisszumra kényszerül a csatlakozók területén, de azért a legszükségesebbek (egy USB 2.0-s és 3.0-s port, DisplayPort, kártyaolvasó és kombinált audioaljzat) azért ott sorakoznak az oldalán. Vételára 1000 dollártól indul, megjelenése pedig július végén, illetve augusztus elején várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés