Computex 2011 blog: további Asus különlegességek

Korábban, az Asus sajtótájékoztatón nem egy izgalmas vasat láthattam, de csak röpke pillanatokra. Ma viszont voltam a standjukon és kiderítettem egy csomó részéletet. Először is, szinte biztos, hogy az Asus is „kinn fejeltett” egy működő Bulldozert a standján, hogy szándékosan vagy véletlenül, azt nem tudni. Lehet, hogy az AMD csak az utolsó pillanatban mondta le a bejelentést, mert korábban szinte biztosra vette mindenki, hogy a Computexen lesz a nagy debüt. Sebaj, voltak más érdekességek...

Hirdetés

Találkoztam életem első, szemüveg nélküli 3D-s megjelenítőjével, az Asus egyik gamer notebookja jön majd ilyennel (de ilyen lesz a CES-en először felbukkant Asus Eee Pad MeMo 3D is). A megoldás a pixeleket (ezzel a felbontást) felezi a jobb és bal szem számára, szóval továbbra sem lehet értelmesen lefotózni, de élőben azért egészen korrekt volt a látvány, mindenképpen kényelmesebb, mint a szemüveges verzió. Idővel minden bizonnyal a felbontáson is javítanak majd. A jobb és bal kép eltolását a notebook kamerája figyeli az arcunkon, ehhez igazítja a tér mélységérzetét. Ha nem lát arcot, azonnal átvált hagyományos módba. Jól látszott, hogy a 2D-s 220 fps-ből kb. 65 lett, amikor 3D-re kapcsolt a rendszer. Az első ilyen notebookot a karácsonyi piacra tervezi kidobni az Asus.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ugyanez igaz a nagy meglepetést keltő okostelebon-tablet konbinációra, a Padfone-ra is. Sajnos a pontos specifikációt nem árulták el, ugyanis ők sem tudják még. Állítólag több alternatívát fontolóra vesznek, ami igen érdekes, tekintve, hogy legfeljebb fél évük van a termék prezentálására.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Minden bizonnyal jóval többet kell majd várni a kinyújtható képernyős koncepcióra. Az alábbi képen nem több, hanem egy és ugyanaz az eszköz látható. Holografikusnak tervezett kijelzője igény szerint nyújtható, bélyegnyitől egészen tabletnyi méretig. Kétségtelenül érdekes elgondolás.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Végül, de nem utolsósorban, az asusos hölgyek:


(forrás: PROHARDVER!) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés