Computex 2011 blog: Asus étvágygerjesztő

Igaz, hivatalosan még nem kezdődött meg az idei Computex, az Asus máris dobott egy meredeket: Padfone! Igen, internettábla és telefon egyben! Hogyan? Úgy, hogy a klasszikus, érintőképernyős okostelefont egy tízhüvelykes táblagép hátuljára lehet illeszteni. Lényegében a telefon hordozza a fő hardverelemeket, a nagyobb kijelző és extra akku csak amolyan dokkoló. Egészen érdekes ötlet ez, meglátjuk, hogyan érik meg a jövőben. Igyekszem kideríteni a napokban, hogy milyen hardverre és szoftverre épül.


Padfone [+]

Nem ez volt az egyetlen húzása az Asusnak! Végre megkaptuk a kétszáz dolláros, egy kiló alatti netbookot. Az X101 további érdekessége, hogy Windows 7 mellett az Intel MeeGo operációs rendszerével, merevlemez helyett pedig akár SSD-vel felszerelve is kínálják, tegnap írtunk is már róla. Hasonlóan vékony és könnyű az új UX notebooksorozat legkisebb darabja, melyre a legjobb kifejezés talán az, hogy MacBook Air utánzó. Legfeljebb 17 mm vastag, alumínium unibody (ugye, milyen ismerős szó?) háza van, ezért csak 1,1 kilogrammot nyom, pedig második generációs (Huron River) Core i processzor dolgozik benne igény szerint SATA 3.0-s SSD társaságában.


UX széria [+]

Szintén érdekes jószágnak ígérkeznek az Asus új N sorozatába tartozó notebookok. Ugyan az előd is egész igényesen nézett ki, az új sorozat megtervezésében az a David Lewis segédkezett, aki a nagyszerű NX90-et is megálmodta. A friss modellekre az egyedi a legjobb szó. Üveghatású, fémkeretes fedelük van, belül pedig a szürke alumínium és a kellemes tapintású műanyag váltják egymást. Természetesen a hang sem kismiska. Kicsike külső mélynyomót kapunk a notebookokhoz, saját fülemmel hallottam, notebookos viszonylatban tényleg nagyon jól szól. A hardver itt is a legújabb, legerősebb.


N sorozat [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés