Computex 2010: közvetítés idén is

Az idei Computex jubileumi, ugyanis 1981-ben indult, így idén a 30. születésnapját ünnepli. A szervezők ezért minden eddiginél nagyobb és jobb show-val készülnek. Bár a világ 2. legnagyobb IT kiállításának tekintik magukat, a CeBIT iránti évről évre csökkenő érdeklődés miatt megkockáztatnánk, hogy a Computex jelenleg a legjelentősebb kiállításnak mondható. Ezt mutatja az is, hogy a CeBIT-tel ellentétben a Computex a tavalyi évhez képest is 8%-ot növekedett. Bár Európától messze van, a gyártóknak Tajvan van inkább közel, ezért igen szép számban képviseltetik magukat, idén 1715 kiállító bérelt helyet magának 4861 pavilonban, 4 helyszínen. A várható látogatók száma 120 000, ebből 35 000 jönnek a tengerentúlról.


forrás: PROHARDVER! [+]

Az idén divatos témakörök az e-olvasók, a cloud computing, a 3D technológia és a tabletek, bár ezeket a trendeket nem annyira Európa határozza meg, hanem sokkal inkább az amerikai piac, ahol az e-book olvasók 75%-át eladták, és 6,8 millió további példányt szeretnének az idén megvásároltatni velük. Mindemellett Kínában is minimum 1 millió példányt terveznek ebben az évben eladni. Az európai piacot még annyira nem érte el ez az újabb trend, de a kiállításon várható, hogy több nagy gyártó fogja bemutatni az Apple iPadjéhoz hasonló termékét vagy e-book olvasóját, továbbá mindenféle 3D-s megoldásokat, például várható ilyesmi az Asustól, az MSI-től vagy az Acertől is.

Hirdetés

Mint minden kiállításon, itt is osztanak dizájdíjakat, egy önkényes válogatás belőlük a galériában.

A kiállítás egyik fő helyszíne a Nangang Hall, ami két éve nyílt meg, és egy nagyon modern épület. Még az ivókút is digitális benne...


forrás: PROHARDVER! [+]

Ma még építették a standokat és csak az újságíróknak tartottak némi információcsepegtetést, a rendezvény lényegében a holnapi nappal indul. (Az időeltolódás +6 óra Tajvanon Magyarországhoz képest.)


forrás: PROHARDVER! [+]

A Computex idei arca az alábbi hölgyemény, többszáz jelentkező közül választották. Igazán kedvesen örül a különféle hardvereknek.


forrás: PROHARDVER! [+]

Legfrissebb belső infók a Computexről Twitteren és Facebookon, személyes blog a Logouton.

Azóta történt

Hirdetés