Compaq Pocket PC

HOUSTON, 2001. július 26. - A Compaq Computer Corporation (NYSE: CPQ) ma bejelentette, hogy a rendkívül népszerű iPAQ Pocket PC egyre inkább a következõ generációs internet-hozzáférés motorját jelenti a cég számára, ugyanis a második negyedévben közel félmillió darabot adtak el belőle, ami a Compaq egyértelmű vezető szerepét bizonyítja a Windows CE piacán.

Az iPAQ Pocket PC-k upgrade-elhetők a későbbi Pocket PC szoftverekre, ami az iPAQ egyedülálló szolgáltatása.

Ágazatelemzők is megerősítik az iPAQ Pocket PC népszerűségét, különösen az üzleti vásárlók körében. "Egyre több új és upgrade-elni kívánó felhasználó vágyik jobb üzenetkezelési tulajdonságokra, például e-mailekhez, SMS-ekhez, drótnélküli hálózatokhoz való hozzáférésre, illetve a PDA mobiltelefonnal történő integrálására" - állítja a Gartner Dataquest számítógépes platformokkal foglalkozó globális csoportjának főelemzője.

"Becsléseink szerint az iPAQ Pocket PC a második negyedévi árbevételek alapján megelőzte a Palmot. Szerintünk ez nagyrészt annak tudható be, hogy a termék igen népszerű a vállalati felhasználók körében, mert jobban összekapcsolható a Microsoft programokkal, így az Outlookkal, a Worddel és az Excellel, ráadásul multimédiás lehetőségekben és játékokban is nagyon erős" - tette hozzá Kort. (Ez utóbbira azért kíváncsi lennék...)

Az iPAQ-ot élénk, nagy felbontású, bármilyen fényviszonyok közt jól látható színes képernyője és egyéb dícséretes tulajdonságai miatt a Guinness Világrekordok Könyve a világ legerősebb PDA-jának nevezte.

Azóta történt

Hirdetés