CES 2020: CPU és VGA is hűthető az Alphacool két újdonságával

Az Eisbaer Aurora és Eiswolf Aurora egyaránt előre összeszerelt kompakt vízhűtők, ám míg előbbi processzorhoz, addig utóbbi grafikus kártyához készült.

Az Alphacool két AIO hűtővel is tiszteletét tette a CES kiállításon, ráadásul mindkét újdonság különböző típusú komponensekhez készült. Az Eisbaer Aurora egy már piacon lévő modell továbbfejlesztett kiadása, mely elődjénél halkabb, ugyanakkor erősebb, 2800 RPM-es fordulatszámra képes pumpát kapott.


[+]

A hűtőfolyadék keringetéséért felelős alkatrész oldalán üveglapot helyeztek el a mérnökök, ezzel rálátást biztosítva a működésre, a látványt pedig a beépített kék színű LED-ek, valamint a réz radiátor hűtését végző, Aurora Lux Pro ventilátorok ARGB fényforrásai fokozzák. A csövek és csőcsatlakozók a gyártó TPV szériájából érkeztek, a radiátor méretét illetően pedig négyféle opció közül is választhatunk. A 240 és 360 mm hosszú hőleadó egységgel szerelt modellek az első negyedév végétől lesznek megvásárolhatók 124,99, illetve 144,99 eurós vételár ellenében, a 280 és 420 milliméteres verziók áráról és piacra kerülésének időpontjáról azonban a gyártó egyelőre nem nyilatkozott.


[+]

Az Alphacool másik újdonsága az Eiswolf Aurora elnevezésű AIO hűtő, mely cikkünk előző alanyával szemben nem a processzorra, hanem NVIDIA RTX vagy AMD Radeon RX szériás grafikus kártyákra szerelhető fel. A fekete vagy átlátszó házzal rendelkező hűtőblokk nikkelezett réz felületen érintkezik a VGA leginkább melegedni hajlamos részeivel, a DC-LT vízpumpa pedig ennek az egységnek a tetején kapott helyet. A blokk a radiátorral a már említett TPV sorozatú csövekkel van összekötve, de a moduláris kialakításnak köszönhetően a két részegység közé akár a processzor hűtőblokkját is beköthetjük, ezzel egyetlen hűtőkört létrehozva. Az Eiswolf Aurora pontosabb specifikációit és az elérhető változatok listáját nem tette közzé a gyártó, de egyelőre az árazást és a piacra kerülés idejét is homály fedi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés