Hirdetés

2018. június 18., hétfő

CES 2017: RAM, egér, billentyűzet, szék, tápok, házak és SSD-k a Corsairnél

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Szinte már csak a hűtés és a hűtők hiányoztak, de összességében véve nem aprózta el a cég most sem.

A Corsair újdonságokat és termékfrissítéseket is hozott a CES-re, a K95 RGB Platinum ez utóbbi csoportba tartozik, hiszen az "eredeti" K95 RGB még a 2014-es Computexen debütált. A Platinum tehát egy ráncfelvarrás, melynek következményeként a klaviatúra felső élére került egy RGB világító sáv, valamint átrendezték a felső gombokat. A kiosztást is variálták, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gamerek nem használják ki a nekik szánt, bal oldalra helyezett extra gombokat, így ezek számát megnyirbálták, összesen hatot hagytak belőlük.

Corsair K95 RGB Platinum Corsair K95 RGB Platinum Corsair K95 RGB Platinum
Corsair K95 RGB Platinum [+]

Természetesen van hardveres makrózás, több profil eltárolására lehetőség és 8 MB belső memória is. Változtattak továbbá az alsó traktuson is, megjelentek a kábelvezető csatornák, illetve megemlítendő, hogy az MX Speed Brown kapcsolóval is kapható lesz.


[+]

Megmaradt a levehető csuklótámasz, de a rajta lévő gumibevonat kétoldalas, mágnesen rögzített, oldalanként más-más mintázattal, így mindenki kiválaszthatja, hogy melyik a kényelmesebb, szellősebb. Az új K95-ös 200 dolláron kelleti magát fekete színben. Lesz belőle fegyverszürke változat is, de a gyártó ezt kizárólag az USA piacára szánja.

Corsair Scimitar Pro RGB Corsair Scimitar Pro RGB Corsair Scimitar Pro RGB Corsair Scimitar Pro RGB
Corsair Scimitar Pro RGB [+]

Következő állomás a Scimitar Pro RGB egér, mely a vállalat MMO/MOBA egerének frissítése. A jó sok gomb a rágcsáló bal oldalára, egy tömbbe szervezve kerül, de ennek a tömbnek a helye tetszés szerint változtatható, csúsztatható előre-hátra, hogy jobban kézre essen. Újdonság maga a szenzor, amely ezúttal már a 16 000 dpi-s Pixart PMW3367, amihez extra finomhangolhatóságot társítottak, melynek köszönhetően az érzékenység nem 100, hanem 1 dpi-nként változtatható tetszés szerint. Kapott továbbá integrált memóriát és profilokat is, összesen négyet. Mindezért a Corsair továbbra is 80 dollárt kér.

Ha Corsair, akkor RAM-ok, méghozzá DDR4, azon belül is a Vengeance sorozat. Az LED szériát már láthattuk, itt nincs újdonság, viszont az RGB sorozat új.


[+]

A cég büszke rá, hogy ők az egyetlenek, akik saját programmal rendelkeznek, és nem SMBus vezérlést használnak, rábízva a gyártókra a LED-ek vezérlését, és az azzal kapcsolatos szoftveres támogatást. Sőt, azt is megoldották, hogy a modulon eltárolják a színprofilt, így másik gépbe áthelyezve is megtartható a világítás színe (a tápellátás közvetlenül a foglalaton keresztül történik). Arra is nagyon büszke a cég, hogy a világítás rettentő homogén, nem látni a fényt adó LED-eket


[+]

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Corsair is beleugrik a gamer székek bizniszébe az alábbi képen látható modellel. Egyelőre a terméknek nincs neve, prototípus fázisban van, de az biztos, hogy a februári megjelenésre összesen öt szín terveznek. Az alapszín a fekete, ezenfelül lesz fekete-fehér, fekete-piros, fekete-kék, fekete-zöld kombináció is.


[+]

Fejpárna, deréktámasz, minden irányban állíthatóság (beleértve a karfát is), teljes hátradönthetőség van a repertoárban, hogy a leendő vásárló maximális kényelemben részesüljön a játék vagy esetleg munka közben. Az ára 350 dollár lesz.

Házakból is láthattuk a legfrissebb modelleket, köztük az edzett üveggel készülő Crystal szériát, mely nagyon pofás lett.


[+]

Ezekkel kapcsolatos bejelentés itt a CES-en nem történt, de próbáltuk kideríteni, hogy terveznek-e esetleg a visszafogottabb formákat előnyben részesítő Carbide sorozatban edzett üveg oldallapos változatot, de ilyenre úgy tűnik, hogy a közeli jövőben nem vállalkoznak, no persze hosszútávon semmi sincs kizárva.


[+]

A tápegységeknél volt frissítés, méghozzá a jól ismert HX és TX-M családban. Előbbi bizonyára mindenkinek ismerős, hiszen mind a HX, mind pedig a 80 Plus Platinum hatásfokú, digitális HXi jó ideje piacon van. Az új HX esetében továbbra is hiányzik a Corsair Link kompatibilitás, de a HXi-hez hasonlóan hatásfok tekintetében most már megkapják a "platina" besorolást, és minden mást nézve is egyformák lesznek.

Corsair HX Platinum Corsair HX Platinum
Corsair HX Platinum [+]

A félmoduláris TX-M család is frissül, ez pedig elsősorban a hatásfokot érinti: 80 Plus Bronze helyett 80 Plus Goldra plecsnit kapnak – ez egyben azt is jelenti, hogy a TX-M lesz az új CS-M. Ez viszont még nem minden: a garanciaidő 5-ről 7 évre ugrik, a ventilátort pedig az RMx-nél is használt 135 milliméteresre cserérlik.

Corsair TX-M Corsair TX-M
Corsair TX-M [+]

A Corsair SSD-it nem kell bemutatni, az MP500-asat már korábban bemutatták, ahogyan a Neutron XTi sem ismeretlen olvasóink előtt.


[+]

Egyelőre 3D NAND lapkás SSD-ről nincs hír, a gyártó szerint még nem akkorák az igények, hogy belevágjanak...

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.