CeBIT: Saját fejlesztésű hangkártyán dolgozik az Asus

Hirdetés

Az Asus gyakorlatilag teljes jelenlegi termékválasztékát kiállította a CeBIT-en, a multimédiás eszközök mellett azonban feltűnt egy teljesen új fejlesztésű hardver: egy hangkártya, Xonar D2X típusnéven. Az új bővítőkártya teljes mértékben az Asus égisze alatt készülő, saját fejlesztésű termék, melyből egyelőre csak néhány prototípus létezik – ezeket tekinthette meg a vásár közönsége Hannoverben.

A Xonar D2X felsőkategóriás hangkártyának ígérkezik, mely a Asus célcsoportjához igazodva elsősorban az otthoni PC-s szórakozást igyekszik teljesebbé tenni, azaz a játékprogramok és a mozifilmek, továbbá zeneszámok hangzásvilágát varázsolja újjá. A full duplex, 24 bites felbontással és 192 kHz-es mintavételi frekvenciával dolgozó hangkártya hangminőségét tekintve a legtöbb kommersz hangkeltő minőségére ráígér: a kártya a gyártó szerint 118 dB-es lejátszási és 115 dB-es felvételi jel/zaj viszonyt produkál, köszönhetően többek közt a prémium minőségű konvertereknek és egyéb komponenseknek, valamint a speciális, elektromágneses interferenciákat kiszűrő burkolatnak.

Az Asus új hangkártyája ismeri az összes általánosan alkalmazott mozis térhatású hangszabványt, sőt a Dolby Digital Live és DTS Connect technológiák révén bármilyen hangot képes Dolby Digital vagy DTS formátumba konvertálni. A Dolby Headphone és Dolby Virtual Speaker szabványok révén akkor is élvezhető a (virtuális) térhangzás, ha fejhallgatóval vagy csak két hangsugárzón keresztül szólal meg a hang.

Az Asus Xonar D2X várhatóan egyaránt elérhető lesz PCI Express és PCI interfésszel, noha a gyártó csak az előbbi változatra utal a termék írásos prezentációjában. Ennek némileg ellentmond, hogy az Asus standján két variánst is láthatnak az érdeklődők a Xonar D2X-ből. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kerülhetnek forgalomba a cég új hangkártyái, azt azonban sikerült kideríteni, hogy a termékek várható fogyasztói ára 200-250 euró között mozoghat majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés