Hirdetés

CeBIT 2011: platinum fokozatra kapcsolnak a tápok

A tápegységek piacán egyre nagyobb szerepe lesz a kiváló hatásfoknak, így a gyártók nem kis erőfeszítéseket tesznek a lehető legjobb paraméter elérése érdekében. A termékek képességeit a 80 Plus minősítés mutatja, melynek a legmagasabb fokozata a Platinum, ami azt jelenti, hogy a táp hatásfoka csak maximális terhelésen csökkenhet kicsivel 90% alá. Az FSP, a Super Flower és a Huntkey már előállt egy-egy ilyen megoldással, és most beáll a sorba a Cougar, az Enermax és a Thortech is.

Hirdetés

Az Enermax újdonsága az EXX900 jelzést viseli, és a prototípus már megtekinthető a CeBIT területén belül. A 900 wattos termék – a gyártó mérései szerint – 20, 50 és 100 százalékos terhelés mellett 91,07%-os, 92,51%-os és 90,12%-os hatásfokot képes felmutatni, vagyis kiállja a Platinum minősítéshez szükséges próbát. A tápegység négy darab +12 voltos ágat alkalmaz, és aktív PFC-s áramkörrel rendelkezik. Többet sajnos nem lehet tudni az újdonságról, de a hivatalos debütálás tavasszal esedékes, így előbb-utóbb minden kiderül.

Enermax EXX900
Enermax EXX900 900 watt (forrás: TechConnect)

A Cougar megoldása 700 wattos lesz, és szintén megfelel a 80 Plus Platinum minősítés előírásainak. A külső alapján a szokásos forma köszön vissza, ám a dizájn a korábbi megoldásoktól eltérően most kevésbé színes, de egy Platinum tápegységhez talán ez illik a legjobban. A vállalat még nem árulta el, hogy mikor fog a termék az üzletekbe kerülni, így sajnos az árazást sem lehet tudni.

Cougar Platinum
Cougar Platinum 700 watt (forrás: TechConnect)

A GeIL érdekeltségébe tartozó Thortech ugyan új versenyző a tápegységek piacán, de a vállalat nagyon komolyan gondolja a versenyt, így nem késlekedtek egy hatásfokkirály rendszer bemutatásával sem. A 850 wattos erőmű egyetlen +12 voltos ágat használ, amin keresztül 100 amperes áramerősség is leadható. A csomaghoz biztos, hogy járni fog a Power Meter, ami egy 5,25 hüvelykes helyre beszerelhető előlapi panel. A beépített LCD kijelző informálja a felhasználót a számítógép feszültségértékeiről, továbbá lehetővé teszi négy ventilátor fordulatszámának manuális vezérlését is.

Thortech Platnium
Thortech Platnium 850 watt (forrás: TechConnect)

A Thortech sem számolt be a várható árazásról és a debütálás pontos időpontjáról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés