CeBIT 2002: a Yamaha csodái

Hirdetés

A Yamaha mindig az egyik legnívósabb szereplőnek számított a CD írás területén, így idén is kíváncsiak voltunk a cég felhozatalára. Szerencsére nem kellett csalódnunk, ám érdekes módon a sebességversenyben az egyik utolsó helyezettről van szó.

Ugyanis a Yamaha csúcsírója a CRW3200, amely csak 24x sebességgel képes pörkölni. Ez "nevetségesen" kevés például a rivális Plextor 40x írójához képest. Azonban van pár új technológia, amely mégis vonzóvá teszi a magas szinvonaláról ísmert cég termékeit.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy kifejlesztettek egy új technológiát, mely segítségével a fel nem használt területre grafikát, szöveget lehet "gravírozni". Nos, a CeBIT-en már ki is lehet próbálni, örömmel mutogatják a standon az új termék képességeit.

Aztán ott van az Audio Master Quality Recording névre keresztelt eljárás, mely minden eddiginél jobb minőségű audio CD-k írására ad lehetőséget. Annak idején a Tom's Hardware pont ezért ítélte az első díjat a CRW3200-nak. További jó hír, hogy a hamarosan megjelenő új firmware segítségével a CRW2200 (20x10x40) tulajdonosoknak is megadatik az Audio Master Quality Recording technológia használata.

Persze a cég hordozható írókat is bemutat, ilyen például a CRW70, mely szintén támogatja az AMQR technológiát, és már USB 2.0 iterfésszel is beszerezhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés