Első helyen a Canon

Sajtóközlemény

A Canon megőrizte piacvezető pozícióját a compact és a dSLR piacon is Európán belül - derült ki a GfK közvélemény-kutató cég eredményeiből.
"A 2007-es egyedülálló év volt az egyre növekvő fényképezőgép piacon" - közölte Mogens Jensen a Canon képkészítéssel foglalkozó részlegének vezetője - "a vállalat megőrizte elsőségét az egyre gyarapodó számú konkurenciával szemben. Akármilyen szinten lévő fotósról van szó, a Canont egyedülálló képminősége teszi tökéletes választássá.”


A digitális fényképezés egyre nagyobb térhódítása miatt már sok embernek van egynél több gépe, sőt, az sem ritka, hogy egy-egy család minden tagja rendelkezik külön fényképezővel. A Canon megnövelte kompakt kínálatát, így széles vásárlóközönségre tett szert. Ezt bizonyítja, hogy a 2007-es év legkedveltebb kompaktját is ő készítette, az IXUS 70-et.


A 2003-ban bemutatott EOS 300D által az emberek felfedezték a dSLR-ekben rejlő lehetőségeket. A sikerszéria töretlen maradt: a 400D 700 000 eladott példánnyal még mindig Európa legkedveltebb tükörreflexes váza. Ez, az EOS-1 sorozat töretlen népszerűsége és az EF objektívek kiváló teljesítménye által 48,7% részesedést sikerült kiharcolni a dSLR piacon.
2007 más okból is különleges volt a gyártó számára: 20. születésnapját ünnepelte az EOS rendszer, melyből eladták a 30 milliomodik darabot is a tavalyi év során.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés