Hirdetés

Canon: két újabb kamera

A kompakt gépek között slágerterméknek számító PowerShot A70 kapott most vérfrissítést a PowerShot A75 személyében. Az elődhöz képest a vázon minimális változtatásokat eszközöltek, s a már jól bevált belbecsen is csak finomítottak.


Forrás: CHIP

Két lényegi újdonsággal lehet számolni: a hátoldalon található TFT-kijelző átmérőjét megnövelték, ez most 1,8 colos a korábbi 1,5 hüvelyk helyett. A másik újítás az úgynevezett "motívum-asszisztens", amely főleg különleges felvételi helyzetekben nyújt segítséget. Olyan előre programozott beállításokat találhatunk, mint például a "tűzijáték", a "lomb", "hó", "strand" vagy "víz alatt". Az A75 érzékelője maradt 3,2 megapixeles, s az optikai zoom is a már megszokott háromszoros átfogású (35-105 mm). A gyártó körülbelül 330 eurót kér majd a kis gépért.


Forrás: CHIP

A Canon PowerShot A310-esével a PowerShot sorozat alsó tartományát szeretné bővíteni. Ennek a kamerának az A300-as volt az elődje, s a különbséget kívülről az arany színű optikafedő jelzi. Az A310-ben is az elődnél bevált 3,2 megapixeles CCD-t alkalmazzák, az optika fix 33 mm-es. Újítás, hogy a gyári csomagban már egy 32 MB-os CF kártyát is mellékelnek. A gép ára 200 euró körül várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés