Hirdetés

Canon: fényképezőgép-dömping

A Canon bejelentette, hogy mintegy 20 kompakt digitális fényképezőgéppel kíván megjelenni jövőre a piacon, ami több mint kétszerese az idén bemutatott modellek számának. A lépés része a vállalat a agresszív piaci stratégiájának, melynek célja a globális piac 25 százalékának megszerzése.

Takashi Oshiyama, a Canon digitális képalkotási üzletágának vezetője a Reutersnek elmondta, hogy a vállalat jelentős múltja a fényképezőgépek piacán komoly előnyt jelenthet a piacon csupán néhány éve jelenlevő szereplőkkel szemben. „Számos cégnek fogalma sincs arról, hogyan kell filmes fényképezőgépet gyártani; ezek még nem készítettek olyan gépet, amelyik valódi fényképezőgépként használható. Nem árulom el, kire gondolok” – mondta Oshiyama.

Jövőre a vállalat legalább 12,5 millió digitális fényképezőgép gyártásával számol, ami közel 50 százalékos növekedés az idei évre tervezett 8,5 millió darabhoz képest. A Japánban gyártott digitális fényképezők száma 2003-ban eléri a 40–44 millió darabot, míg tavaly a darabszám szerinti forgalom 25 millió volt.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés