Hirdetés

A Broadcom és az Adobe megoldja a netbookok legnagyobb gondját

Az idei Computex kis túlzással csak a netbookokról szólt. A kisméretű mobil masinák egyszerű hordozhatóságukkal belopták magukat a mindennapokba, ám a rendkívül alacsony fogyasztású központi processzorok teljesítménye nem mindig elég az interneten fellelhető flash animációk lejátszására. Tekintve, hogy a netbook főleg internetezésre van kitalálva a probléma nagysága jelentős, hiszen a videó megosztó oldalak többsége flash alapú lejátszóval dolgozik, ami egy átlagosnál jobb minőségű anyagnál akadozó lejátszást eredményez.

Az NVIDIA az Adobe-bal karöltve megoldotta a problémát, ugyanis az új Adobe Flash Player már képes lesz az Ion platformban és a Tegra lapkákban megbúvó grafikus processzor erejét felhasználni a flash animációk zökkenőmentes lejátszásához. Az Intel és Qualcomm platformok esetében azonban a gondok még mindig fennállnak, így a vállalatoknak sürgősen megoldást kell találniuk.


Broadcom BCM70010 felépítése

A Broadcom a fentebb vázolt helyzetet kihasználhatja, mivel a Computexen bemutatott Crystal HD termékcsalád lapkái nemcsak a HD videók zökkenőmentes lejátszását garantálják, hanem képesek lesznek a flash animációk gyorsítására is. Az Adobe beszámolója szerint a Crystal HD chipeket támogató Flash Player a jövő év elején jelenik meg.

A Broadcom Crystal HD család jelenleg két chipből tevődik össze, melyek fogyasztása rendkívül alacsony. A BCM70010 önmagában a beágyazott rendszerekhez ideális, míg a BCM70012 jelölésű chip a BCM70010-et egészíti ki PCI Express interfésszel, valamint némi biztonsági szolgáltatással. A vállalat az utóbbi páros megoldást a kisméretű mobil számítógépekhez ajánlja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés