Információk és képek a Tegra lapkára épülő netbook prototípusáról

Az NVIDIA a CTIA 2009 rendezvényt kihasználva prezentálta a Tegra lapkára épülő netbook prototípusát, mely várhatóan HP Mini 1000 néven kerül majd forgalomba. A 10 hüvelykes kijelzővel megáldott gépezeten Windows CE operációs rendszer futott, melyhez az NVIDIA külön grafikus felületet tervezett, hogy az asztal kinézetére se lehessen panasz.


Fotó: Laptopmag

Az információk szerint a gép a Tegra 650-re épül, ami egy 750 MHz-en üzemelő ARM11 processzormagot használ. A HDMI kimenettel rendelkező rendszer képes lesz a HD videók lejátszására, és tökéletes Flash támogatást is ígér, ami rendkívül fontos szempont egy netbook esetében. A rendszermemória szerepét 200 MHz-es, DDR szabványú memórialapkák tölthetik be, továbbá a chiphez NAND flashmemória is társítható, ami kiválthatja a külön adattároló beépítését. Ezzel a lépessel természetesen a fogyasztás és a költségek is csökkenthetők.


Fotó: Laptopmag [+]

A Tegra-alapú netbookok egyetlen feltöltéssel 10, illetve 15 órás üzemidőre képesek a terheléstől függően. Az NVIDIA a nyáron érkező termékeknek 99 és 199 dollár közötti listaárat szab majd meg, ami nagyon hízelgő a képességeket figyelembe véve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés