Új, prémium Bowers & Wilkins fejhallgató a láthatáron

A nagy múltú, elsősorban felső kategóriás termékeiről elhíresül Bowers & Wilkins egy új, szimplán csak P7-nek keresztelt fejhallgatóval lép színre. A gyártó állítása szerint a minden részletében kidolgozott fülpárna nem csak elszigeteli a külső zajokat, hanem a „kettős üreg” kialakításának köszönhetően felveszi a viselő fejének alakját. Ez a megoldás megőrzi a fül és a hangszóró közötti távolságot a fej mindkét oldalán, így nem csupán a sztereó kép javul, hanem optimalizálja a hangzást minden felhasználó számára.

Bowers & Wilkins P7
Bowers & Wilkins P7 [+]

A mozgó alkatrészek – például az összecsukható mechanizmus – rozsdamentes acélból készültek, a fejpántnál és a fülpárnánál pedig puha bőr mellett döntöttek a tervezők. A vállalat hazai forgalmazójától kapott információk szerint a P7 hangszóróegységének kialakítása sokkal inkább hasonlít egy klasszikus hangsugárzóban lévő hangszóróra, amelynek csak egy szerepe van: hangot generálni. A belső házban elhelyezkedő P7 hangszórójának kosarát és hátlapját perforálták, ráadásul egy speciális fólia is borítja. Ennek az egyedi megoldásnak köszönhetően a membrán mozgása sokkal egyenletesebb és kontrolláltabb. Míg a legtöbb fejhallgatónál a hangtekercs rézből készül, a P7 esetében egy könnyebb alumínium-réz ötvözet került beépítésre.

Bowers & Wilkins P7
Bowers & Wilkins P7 [+]

A súlycsökkenésnek köszönhetően a meghajtó egység mozgása sokkal szabadabb, ami nagyobb magasfrekvenciás dinamikát eredményez. A termék hangszórójának háza számos merevítéssel ellátott polimerből készül, hogy merev és csillapított legyen, ez korlátozza a rezgéseket, melyek elszínezik a fejhallgató hangját. Végezetül a hangszóró kamrába épített csillapítóanyagot lehet kiemelni, mely segít csökkenteni a belső visszaverődéseket és tovább csillapítani a színezettséget és a torzítást. Mindezek alapján a hangszóró egység a megszokottnál jóval precízebb, kontrolláltabb mozgású, elméletben kiemelkedő teljesítmény előállítására képes. A frekvenciaátvitel 10 Hz és 20 kHz közé esik, az impedancia 22 ohm, az érzékenység 111 dB, a maximális teljesítmény pedig 50 mW.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés